G-Power modifică radical noul BMW M5

Autor: Gabriel Grosoiu 26 mart. 2012 Știri auto

Tunerul G-Power a avut întotdeauna o slăbiciune pentru BMW M5, căruia i-a consacrat numeroase proiecte de tuning. Era inevitabil, aşadar, ca noua generaţie a berlinei de performanţă să scape nemodificată de conaţionalii bavarezilor.

Chiar dacă look-ul maşinii a fost lăsat aproape neatins, cu excepţia jantelor Silverstone negre şi imense, (21 inchi) modificările efectuate sub caroseria berlinei de performanţă pot fi considerate de-a dreptul radicale.

Astfel, puterea motorului a fost dusă de la 550 CP, cât oferă BMW în standard, până la stratosfericul nivel de 632 CP. Cuplul motorului V8 de 4,4 litri se cifrează acum la 776 Nm, fapt ce a necesitat intervenţii majore asupra transmisiei automate cu şapte rapoarte.

Suspensia este complet revizuită, iar în ceea ce priveşte „gumele”, tunerul a ales să echipeze maşina cu echipament Michelin. Frânele au fost ajustate în acord cu solicitările impuse de tuning-ul extrem, fiind acum mai eficace. Eşapamentul este şi el nou, cei de la G-Power optând pentru o evacuare construită din oţel inoxidabil.

Viteza maximă a BMW-ului M5 preparat de G-Power este de 315 km/h, în timp ce demarajul de la 0 la 100 km/h durează doar 3,9 secunde. Totuşi, tunerul declară că proiectul este abia la început, deci ne putem aştepta la evoluţii surprinzătoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide