G.M. se lasă de SUV-uri

Autor: Cosmin Iordache 20 iun. 2008 Știri auto
G.M. se lasă de SUV-uri

Constructorul american de maşini General Motors  a decis să amâne proiectarea următoarelor modele de vehicule SUV  şi camionete, şi să îşi orienteze portofoliul de produse către vehicule mai uşoare, cu un consum mai eficient de combustibil.

Revizuirea planurilor  viitoare vine după o diminuare puternică a cererii de autovehicule SUV şi camionete în Statele Unite GM.  Consorţiul american va juca astfel pe cartea eficienţei şi îşi îndreaptă privirea spre automobilele de clas mică, un segment neglijat până acum de americani. De asemenea, un viitor model Hummer va fi probabil anulat, iar marca şi-ar putea găsi un nou proprietar, alimentând speculaţiile privind interesul celor de la TATA.

 Purtătorul de cuvânt al GM a adăugat că grupul analizează portofoliul de produse la nivel global, pentru a decide ce variantă de automobil din gama companiei este cea mai potrivită pentru furnizarea de vehicule cu un consum redus pe piaţa nord-americană. Modelele actuale de SUV-uri  vor rămâne în producţie însă se vor supune unor modificări importante în ceea ce priveşte eficienţa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide