G.M. şi Chrysler - falimentaţi de criza auto

General Motors şi Chrysler sunt nevoiţi să adopte falimentul, ca o soluţie extremă, pentru a primi ajutoare de stat de urgenţă şi să reuşească astfel o restructurare a activităţii.

G.M. şi Chrysler - falimentaţi de criza auto G.M. şi Chrysler - falimentaţi de criza auto

Cei doi coloşi americani, G.M. şi Chrysler, ar putea decreta intrarea în faliment cu clauze prestabilite. Această formă de faliment implică negocierea rapidă, amiabilă a restructurării unei companii, pentru ca, odată cu declararea insolvenţei, procesul să devină rapid şi să elimine  conflictele de durată în instanţe de judecată. Această metodă reduce durata procesului de reorganizare în urma falimentului de la câţiva ani la câteva luni, permiţând companiei vizate să-şi reia rapid activitatea.

Marţi în Congres reprezentanţii celor trei mari constructori americani, Ford, G.M. şi Chrysler au solicitat ajutoare de stat de 34 de miliarde de euro de la bugetul de stat. GM şi Chrysler au avertizat că, dacă nu primesc finanţări de urgenţă de patru, respectiv şapte miliarde de dolari până la sfârşitul acestui an, ar putea intra în faliment.

Impactul falimentului asupra industriei auto americane va fi unul grav şi chiar asupra întregii economii nord-americane, cei 3 mari constructori asigurând 10% din totalul locurilor de muncă de peste Ocean.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.