Gabriela Firea pregăteşte o nouă etapă a programului „Rabla de Bucureşti”. Cum faci să iei cei 9.000 de lei puşi la bătaie?

Autor: Cristian Agatie 19 aug. 2019 Știri auto
Gabriela Firea pregăteşte o nouă etapă a programului „Rabla de Bucureşti”. Cum faci să iei cei 9.000 de lei puşi la bătaie?

Până în prezent, au fost utilizate aproximativ 2/3 dintre voucherele distribuite către beneficiarii programului de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare. Termenul limită de utilizare a acestora, respectiv de 30 septembrie 2019, va fi prelungit cu încă 2 luni. Măsura face parte din setul de acţiuni prevăzute în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

Primăria Municipiului Bucureşti a livrat în luna iunie carnetele de ecovouchere către toţi cei 4.193 de beneficiari ai „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere”, ce are ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului din Capitală.

Astfel, fiecare beneficiar a primit un carnet de ecovouchere în valoare de 9.000 de lei, valoarea însumată a carnetelor distribuite ridicându-se la 37.737.000 lei. Beneficiarii pot utiliza fie carnetul integral, fie parţial sau câte o filă individual, în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi „prietenoase cu mediul”, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice şi electronice noi cu clasa energetică superioară. 

„Termenul limită în care pot fi folosite eco-voucherele – 30 septembrie 2019 – va fi prelungit cu încă 2 luni, am început demersurile pentru această modificare. De asemenea, pentru că interesul este crescut, analizăm posibilitatea de a realiza o a doua etapă a programului”, transmite Gabriela Firea pe facebook.

Voucherele pot fi folosite în 47 de magazine partenere. Lista unităţilor comerciale participante este disponibilă pe site-ul Primariei Municipiului Bucureşti. Tot aici se găsesc condiţiile de utilizare a eco-voucherelor, prevăzute în Regulamentul Programului. Beneficiarii eco-voucherelor au obligatia prezentarii actului de identitate valabil cu domiciliul in Bucuresti la momentul achiziţionării produselor.

Gabriela Firea nu a precizat când va demara a doua etapă a programului de eco-vouchere şi nici nu a oferit detalii privind bugetul avut la dispoziţie. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide