Gabriela Firea pregăteşte o nouă etapă a programului „Rabla de Bucureşti”. Cum faci să iei cei 9.000 de lei puşi la bătaie?

Gabriela Firea a anunţat etapa a doua a programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a maşinilor poluante. De asemenea,perioada până la care vor putea fi folosite eco-voucherele eliberate în etapa anterioară a fost prelungită cu două luni.

Gabriela Firea pregăteşte o nouă etapă a programului „Rabla de Bucureşti”. Cum faci să iei cei 9.000 de lei puşi la bătaie? Gabriela Firea pregăteşte o nouă etapă a programului „Rabla de Bucureşti”. Cum faci să iei cei 9.000 de lei puşi la bătaie?

Până în prezent, au fost utilizate aproximativ 2/3 dintre voucherele distribuite către beneficiarii programului de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare. Termenul limită de utilizare a acestora, respectiv de 30 septembrie 2019, va fi prelungit cu încă 2 luni. Măsura face parte din setul de acţiuni prevăzute în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

Primăria Municipiului Bucureşti a livrat în luna iunie carnetele de ecovouchere către toţi cei 4.193 de beneficiari ai „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere", ce are ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului din Capitală.

Astfel, fiecare beneficiar a primit un carnet de ecovouchere în valoare de 9.000 de lei, valoarea însumată a carnetelor distribuite ridicându-se la 37.737.000 lei. Beneficiarii pot utiliza fie carnetul integral, fie parţial sau câte o filă individual, în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi "prietenoase cu mediul", non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice şi electronice noi cu clasa energetică superioară. 

„Termenul limită în care pot fi folosite eco-voucherele - 30 septembrie 2019 - va fi prelungit cu încă 2 luni, am început demersurile pentru această modificare. De asemenea, pentru că interesul este crescut, analizăm posibilitatea de a realiza o a doua etapă a programului", transmite Gabriela Firea pe facebook.

Voucherele pot fi folosite în 47 de magazine partenere. Lista unităţilor comerciale participante este disponibilă pe site-ul Primariei Municipiului Bucureşti. Tot aici se găsesc condiţiile de utilizare a eco-voucherelor, prevăzute în Regulamentul Programului. Beneficiarii eco-voucherelor au obligatia prezentarii actului de identitate valabil cu domiciliul in Bucuresti la momentul achiziţionării produselor.

Gabriela Firea nu a precizat când va demara a doua etapă a programului de eco-vouchere şi nici nu a oferit detalii privind bugetul avut la dispoziţie. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.