Gafă a armatei SUA: Humvee lansate din avion făcute praf, după ce paraşutele nu s-au deschis - VIDEO

De la Armata SUA te aştepţi la profesionalism, indiferent de misiunea sau activitatea desfăşurată.

Gafă a armatei SUA: Humvee lansate din avion făcute praf, după ce paraşutele nu s-au deschis - VIDEO Gafă a armatei SUA: Humvee lansate din avion făcute praf, după ce paraşutele nu s-au deschis - VIDEO

 


De la Armata SUA te aştepţi la profesionalism, indiferent de misiunea sau activitatea desfăşurată.

În timpul paraşutării unor autovehicule Humvee la baza Hohenfels din Germania, trei maşini s-au făcut zob după ce au căzut de la mare înălţime fără să fie oprite de paraşute, informează Jalopnik.

Nu este clar dacă a fost o defecţiune a sistemului sau o eroare umană, dar întâmplarea a fost filmată de un soldat care urmărea evenimentul.

Preţul unui Humvee începe de la aproximativ 70.000 de dolari, însă, în funcţie de echipamente şi misiunea pentru care a fost construit, poate ajunge la 220.000 de dolari.

 

 

The Tactical Air Network explică cum se paraşutează autovehiculele Humvee. Ele sunt încărcate pe câte o platformă metalică, sunt fixate în loc şi li se adaugă elemente de absorbire a şocului aterizării, apoi li se ataşează câte 3 paraşute de mari dimensiuni.

După ce sunt încărcate în avioane C-130 şi ajung deasupra locului prestabilit, avionul încetineşte la aproximativ 250 km/oră. O paraşută mai mică este deschisă, iar ea este umflată de vânt şi trage platform afară din avion, urmând să intervină apoi cele trei paraşute de mari dimensiuni.

Hohenfels este una dintre cele mai importante baze americane din Europa, se întinde pe o suprafaţă de 16.000 de hectare şi aici armata SUA efectuează exerciţii militare de mare amploare.
 


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.