Galerie FOTO: Audi RS 6 Avant are un design fresh şi un motor de 600 CP!

Autor: Cristian Agatie 21 aug. 2019 Știri auto

Audi RS 6 Avant este, fără doar şi poate, visul oricărui familist. Este sălbatic, brutal de puternic, de o sportivitate exagerată şi, cu toate acestea, extrem de versatil şi prietenos cu familiile. Fără doar şi poate, unul dintre extrem de puţinele modele supersportive de pe piaţă pentru care volumul portbagajului reprezintă o caracteristică demnă de luat în considerare.

Nu voiam să vorbim despre asta, dar dacă tot am adus vorba, noul model poate încărcă cel puţin 565 de litri de bagaje, iar prin rabatarea banchetei această valoare ajunge la 1.680 de litri. Extrem de relevant pentru caracterul maşinii, suprafaţa de încărcare este acum mai lată cu 14 mm între pasajele roţilor din spate, iar lungimea spaţiului de încărcare atinge 1,99 metri.

Pentru cei care nu au atât de mult de transportat, merită menţionat că motorizarea 4.0 TFSI dezvoltă 600 CP şi un cuplu maxim de 800 Nm disponibil integral între 2.050 şi 4.500 rpm. Audi RS 6 Avant are nevoie de 3,6 secunde pentru a atinge 100 km/h cu plecare de pe loc şi ajunge la 200 km/h în 12 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Motorizarea V8 este extrem de eficientă, graţie sistemului mild-hybrid cu starter-generator antrenat prin curea şi sistem electric de 48 de volţi. În timpul frânării regenerative se recuperează până la 12 kW, energia fiind stocată într-o baterie Li-Ion. O altă caracteristică care creşte eficienţa este sistemul de dezactivare a cilindrilor (Cylinder on Demand, după cum îl numeşte Audi) – în acest caz jumătate dintre cilindri sunt dezactivaţi la sarcini parţiale.

Trenul de rulare este la fel de important pentru performanţele sportive ca şi motorizarea, iar aici Audi RS 6 Avant este campion, Suspensia este cu cinci braţe pe ambele punţi, componentele acesteia fiind realizate în mare parte din aluminiu. Faţă de un Audi A6 Avant, garda la sol este mai mică cu 20 mm, iar de la 120 km/h în sus coboară cu alţi 10 mm. Direcţia este progresivă, cu un raport de demultiplicare agresiv. Forţa de acţionare creşte odată cu unghiul de bracaj, ceea ce măreşte precizia feedback-ului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide