Galerie foto cu primul BMW Seria 2 Gran Coupé

Autor: Marius Vișan 16 oct. 2019 Știri auto

Nici nu a ajuns încă pe străzi şi deja se află înaintea competiţiei: în noiembrie 2019, Salonul auto din Los Angeles va găzdui premiera mondială a primului BMW Seria 2 Gran Coupé. Modelul sportiv şi elegant cu patru portiere continuă povestea de succes a seriei BMW Gran Coupé începută în 2012. 

Noul BMW Seria 2 Gran Coupé este un model dinamic cu patru portiere care stabileşte repere în segmentul de automobile premium compact. Combină un design puternic cu o eleganţă atletică şi ultimele noutăţi în materie de comunicare şi sisteme de asistare a conducătorului auto. 

Tehnologii de propulsie inovatoare, precum motorul M TwinPower Turbo pe benzină al noului BMW M235i xDrive, o suspensie perfect optimizată şi caracteristicile precise şi greutatea scăzută a direcţiei, asigură agilitate maximă în orice situaţie.

Pe lângă caroseria rigidă, tehnologia ARB (actuator pentru limitarea imediată a alunecării roţilor), disponibilă în echiparea standard, îndeplineşte funcţia de stabilizare a automobilului. Transmiterea informaţiilor de trei ori mai rapidă, în timp ce conducătorul auto simte controlul aderenţei de zece ori mai rapid.

Actuatorul pentru limitarea imediată a alunecării roţilor lucrează împreună cu sistemele DSC pentru a reduce considerabil forţa subvirării prezente la automobilele cu tracţiune faţă. Un alt element inovator pentru dinamică al primului BMW Seria 2 Gran Coupé este sistemul BMW Performance Control, care este inclus în echiparea standard. În viraje, acesta distribuie mai multă forţă de propulsie către roţile exterioare şi, astfel, creşte agilitatea şi stabilitatea automobilului.

Premiera mondială are loc la Salonul Auto de la Los Angeles în noiembrie 2019

Preţurile din Germania vor începe la 31.950 EURO pentru BMW 218i, 39 900 EURO pentru BMW 220d şi 51.900 EURO pentru gama BMW M235i xDrive.

Caracteristicile includ silueta dinamică, cele patru ferestre laterale fără ramă şi luminile din spate care se unesc într-o bandă neagră lucioasă, care se ridică şi încercuieşte insigna BMW situată central.

Seria 2 Gran Coupe măsoară 4.526 de milimetri lungime şi 1.800 de milimetri lăţime şi are o înălţime de 1.420 de milimetri. În ciuda aspectului său sportiv, pasagerii au suficient spaţiu datorită ampatamentului de 2.670 de milimetri. În plus, compartimentul de încărcare de 430 litri poate fi extins în diverse moduri.

Interiorul BMW Seria 2 Gran Coupé combină flerul sportiv cu materiale rafinate şi o utilizare a spaţiului concepută atât pentru viaţa de familie, cât şi pentru călătoriile pe distanţe lungi. Caracterul său modern este subliniat de soluţii de detaliu inovatoare, precum benzile de iluminare cu şase culori diferite disponibile. BMW Seria 2 Gran Coupé îşi răsfaţă forma elegantă de coupé printr-un nivel generoas de spaţiu interior, oferind pasagerilor din spate un acces semnificativ mai uşor şi 33 mm de spaţiu pentru picioare comparativ cu Seria 2 Coupe.

De asemenea, poziţia de şezut este mai înaltă cu 12 milimetri. Portbagajul are un volum de 430 de litri (cu 40 l mai mult decât la Coupé), iar acesta poate fi extins şi mai mult prin rabatarea spătarului banchetei în raport 40:20:40. Bancheta poate fi eliberată complet din portbagaj. Hayonul se deschide automat prin apăsarea unui buton sau, dacă este comandat Comfort Access, prin mişcarea piciorului.

Trei motorizări

Noul BMW Seria 2 Gran Coupé va fi disponibil de la lansare cu trei motorizări (una diesel şi două pe benzină) din familia de ultimă generaţie BMW EfficientDynamics. O serie de măsuri individuale asigură eficienţă şi emisii mici. Motorul entry-level este propulsorul cu trei cilindri de la BMW 218i, de 103 kW/140 CP, în timp ce motorul diesel de 2,0 litri, cu patru cilindri, care echipează BMW 220d, cu două turbocompresoare, generează 140 kW/190 CP. Vârful de gamă este cel mai puternic motor cu patru cilindri al BMW Group – cei 225 kW/306 CP oferă performanţe foarte sportive pentru BMW M235i xDrive. Vârful de gamă sprintează până la 100 km/h în doar 4,9 secunde (4,8 secunde cu pachetul M Performance), iar viteza maximă este limitată la 250 km/h. Atât BMW M235i xDrive, cât şi BMW 218i sunt echipate cu un filtru de particule de benzină, BMW 220d cu filtru de particule diesel, catalizator de absorbţie NOx şi tehnologie SCR cu AdBlue (reducere catalitică selectivă). Toate cele trei motoare respectă standardul de emisii Euro 6d-TEMP. BMW 228i xDrive – al cărui motor de 2,0 litri, cu patru cilindri, dezvoltă 170 kW/231 CP – este disponibil doar în SUA.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide