GALERIE FOTO – DeLorean, maşina făcută vedetă de trilogia Back to the Future şi condamnată de inventatorul său de origine română

Autor: Marius Vişan acum 5 ani Știri

DeLorean DMC-12, maşina care a făcut furori în filmul Back to the Future, are o poveste destul de interesantă. Dacă 1985 DeLorean era printre cele mai râvnite maşini şi promitea o dezvoltare spectaculoasă timpul avea să ne demonstreze contrariul: succesul DeLorean a fost unul de moment, iar proiectul a beneficiat de o gestionare proastă din partea producătorului.

Un tânăr din Bucureşti susţine că a fost înjurat, scuipat şi amendat, după ce i-a spus unui agent de la Rutieră „vă bateţi joc”. Ce spune Brigada Rutieră a Poliţiei despre acest caz

DeLorean DMC-12 (denumită în mod obişnuit DeLorean de către public) a fost o masina sport fabricată de DeLorean Motor Company, creată exclusiv pentru piaţa americană.

Masina are uşi cu deschidere pe verticală (tip fluture) şi un şasiu construite dintr-o combinaţie de fibră de sticlă şi oţel inoxidabil. La acea vreme maşina a atras atenţia şi a devenit cunoscută prin aspectul său futurist.

Cum arata documentul cu echiparea minimă cerută de poliţişti de la Renault si Porsche pentru maşinile lor de patrulare

Primul prototip a apărut în octombrie 1976, şi producţia a început în mod oficial în 1981 în Belfast, Irlanda de Nord. În timpul producţiei sale, mai multe caracteristici ale maşinii au fost schimbate, cum ar fi forma capotei, mici detalii ale roţilor precum şi ale interiorului. Aproximativ 9.000 de DMC-12 au fost realizate înainte ca producţia modelului să se oprească, în 1983.

Cel care a proiectat maşina, John DeLorean, este de origine română. Părinţii lui erau imigranţi veniţi din România care ajuns în SUA şi au lucrat pentru industria auto de acolo. De aici poate că i s-a tras lui John DeLorean pasiunea pentru maşini.

Eşecul companiei auto DeLorean i s-a tras de la procesul pe care John l-a avut în care a fost acuzat de trafic de droguri. Rămas falit, John a încercat să pornească diverse afaceri care au inclus producerea unui alt model de masină sau chiar a unui model de ceas de lux, însă toate aceste încercări au eşuat.

Revenind la DeLorean DMC-12, în 2007 o statistică a scos la iveală faptul că aproximativ 6.500 de masini DeLorean încă mai mai există.

Regulile obţinerii şi reînnoirii permisului se schimbă pentru cel puţin 270.000 de români. Ce este apneea în somn şi ce semne are. Aplicaţia care îţi spune dacă eşti afectat

EXCLUSIV ProMotor – Cum a pierdut Dacia o licitaţie de 400 de maşini de patrulare ale Poliţiei pentru doar 2,4 lei pe autoturismComentarii
Inchide