Galerie foto: Noul BMW M8 MotoGP Safety Car face legea pe circuit

BMW a prezentat noua vedetă a flotei de safety car-uri din MotoGP, BMW M8 MotoGP Safety Car. Aceasta dispune de 625 CP şi are la bază modelul M8 Competition, care a a fost prezentat în premieră la finalul lunii iunie. BMW M8 MotoGP Safety Car a debutat în MotoGP cu ocazia Marelui Premiu de pe Red Bull Ring din Austria din acest weekend.

Galerie foto: Noul BMW M8 MotoGP Safety Car face legea pe circuit Galerie foto: Noul BMW M8 MotoGP Safety Car face legea pe circuit

Modelul donator de tehnologie, BMW M8 Competition, a fost dezvoltat în paralel cu M8 GTE, astfel că acesta are din start toate calităţile pentru performanţe fără compromisuri pe circuit. Prin urmare, alegerea lui M8 Competition ca bază pentru M8 MotoGP Safety Car este un pas logic.

Propulsorul lui M8 MotoGP Safety Car este cel mai puternic motor dezvoltat vreodată de BMW M GmbH. Acesta dezvoltă 625 CP şi face tandem cu o cutie de viteze M Steptronic cu opt trepte şi Drivelogic, cuplul motor fiind transmis la cele patru roţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală M xDrive. Una dintre particularităţile lui BMW M8 MotoGP Safety Car este noul sistem de frânare dezvoltat special pentru circuit şi care permite setarea a două caracteristici diferite pentru feedback-ul  oferit de pedala de frână.

BMW M8 Competition a fost optimizat pe circuitul Miramas din sudul Franţei, pe circuitul de iarnă de la Arjeplog (Suedia) şi pe celebrul Nordschleife de la Nürburgring, urmărindu-se o interacţiune perfectă între grupul motopropulsor, trenul de rulare şi aerodinamica maşinii. În urma testelor, a rezultat o valoare a acceleraţiei de la 0 la 100 km/h de 3,2 secunde.

BMW M8 MotoGP Safety Car a fost preparat manual la BMW M Manufaktur din Garching pentru a face faţă celor mai rapide curse de motociclism. Pentru realizarea sa au fost folosite numeroase componente BMW M Performance Parts, multe fiind disponibile şi ca retrofit pentru modelul de serie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.