Galerie foto: primele imagini cu viitorul Nissan Juke. Când va fi lansat oficial crossoverul japonez?

Autor: Cristian Agatie 20 aug. 2019 Știri auto

Sub camuflajul exterior al prototipului surprins de fotografi se pot remarca elemente ale noului design, complet redesenat, al viitorului Nissan Juke. Schimbările au fost realizate chiar pe baza cerinţelor clienţilor de crossovere de segment B, aspect valabil şi pentru funcţionalitatea şi performanţele dinamice ale viitorului Juke.

Japonezii promit că nu doar designul a fost înnoit, ci şi comportamentul dinamic: comunicatul oficial, deşi laconic, vorbeşte despre „ţinuta de drum agilă” şi „performanţele de condus superioare”. De altfel, termenii care descriu sportivitatea şi agilitatea lui Juke abundă. Ne vom pronunţa asupra acestui aspect după ce vom conduce viitorul model.

Până atunci, ştim că viitorul model va avea un ampatament mai lung decât al modelului pe care-l înlocuieşte, ceea ce aigură un spaţiu interior mai generos pentru şofer şi pasageri, „fără a penaliza ţinuta sportivă a modelului”. De asemenea, silueta specifică de coupé va fi completată de roţile de 19 inchi. 

Nissan Juke va oferi, după cum era de aşteptat, cele mai noi tehnologii de asistare, printre care şi noul sistem ProPilot, recent actualizat pentru Qashqai şi Leaf. Acesta foloseşte o combinaţie de senzori ultrasonici, radar şi camere video pentru a permite rularea pe autostradă fără mâini pe volan.

Platforma pe care va fi realizat viitorul Juke este cunoscuta CMF-B a Alianţei Renault-Nissan, astfel că aşteptăm o gamă de motorizări care include unităţi cu trei şi patru cilindri cu puteri între 100 CP şi 200 CP.

Viitorul model va debuta pe data de 3 septembrie, iar vânzările vor începe înainte de finalul anului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide