GALERIE FOTO | Top 9 maşini care ar trebui construite dacă nu ar exista legi ale siguranţei

Autor: Marius Vișan 19 mai 2016 Știri auto

 


Caracteristicile de siguranţă ale maşinilor nu numai că protejează şoferii în cazul unor accidete, dar ”rigiditatea” cu care sunt elaborate şi implementate împiedică construirea unor concepte nebuneşti. Cele nouă pe care urmează să vi le prezentăm au fost propuse de cititorii site-ului Jalopnik. Aceştia nu numai că şi-ar da acordul să fie construite, dar le-ar şi conduce. 

GALERIE FOTO

9. Mazda Miata Speedster

Unora li se pare cel puţin nedrept să se considere ilegală producerea de maşini fără parbriz. În cazul în care oamenilor nu le pasă de riscul la care se expun conducând o astfel de maşină, de ce trebuie să existe cineva care să-i opreasă?! Miata va rămâne întotdeauna o maşină liberă şi neîmblânzită.

8. Maşinile cu faruri escamotabile

Farurile escamotabile au trebuit să dispară după ce parlamentarii europeni au obligat constructorii de automobile să doteze maşinile cu faruri care să aibă un potenţial mai redus de rănire a pietonilor în cazul unui accident.

7. Jeep FC Concept

Conceptul Forward-Control, cu care Jeep s-a mândrit în urmă cu câţiva ani ar fi fost un plus adougat la gama actuală dacă nu s-ar fi dovedit că în cazul unor accidente picioarele ocupanţilor ar fi pur şi simplu zdrobite. 

6. Maşini de raliuri din grupa B

În 1980, grupa B era alcătuită din cele mai faimoase maşini de raliuri din lume. Câştigau curse după curse, iar principalul lor punct comun era acela că împărtăşeau o platformă globală. Construcţia acestor maşini a fost oprită ca urmare a unui număr mare de accidente mortale.

5. Renault Espace F1

În 1995, Renault a prezentat lumii o maşină numită Espace F1, care a fost creată de Matra pentru a sărbători atât a 10-a aniversare a lui Espace, cât şi implicarea Renault în Formula 1. Deşi aceasta semăna cu o Espace cu modificări substanţiale ale caroseriei, vehiculul a avut mai multe în comun cu o maşină de Formula 1 decât cu una de stradă. Espace F1 era dotat cu un motor de 3.5 litri ce producea, nici mai mult nici mai puţin, de 800 de CP. 

4. Lancia Stratos HF Zero

Lancia Stratos HF Zero ESTE este creaţia lui Marcello Gandini, modelul fiind expus publicului în 1970, la un salon de automobile din Torino, Italia. Se spune despre acest model că forma a prevalat asupra funcţionalităţii, lucru care l-a făcut să nu depăşească faza de concept.

3. Gigahorse

Mad Max: Fury Road a fost un film pe care mulţi iubitori de maşini şi SF l-au aşteptat cu interes. De ce? Pentru că anunţa un dezmăţ vizual – violenţă, maşini postapocaliptice, personaje puternice, praf şi Gigahorse. O bestie pe şase roţi care călca totul în picioare.

2. Un kart cu pentru drumurile publice

Probabil că ar dura ceva timp până când oamenii şi-ar face curaj suficient curaj pentru a conduce, pe şoselele normale, un kart. Din punct de vedere al siguranţei nu ar fi deloc o idee bună, dar trebuie să recunoaştem că ar fi distractiv. 

1. Reconstruirea unor modele din anii ‘80

De-a lungul ultimilor 30 de ani s-au făcut progrese notabile în domenii care ţin de ingineria şi siguranţă auto. Chiar dacă maşinile de azi sunt mult mai performante faţă de cele din anii ‘80 există mulţi nostalgici ai acelor vremuri care iubesc maşinile produse atunci şi le-ar conduce fără nicio ezitare şi azi. 


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide