GALERIE FOTO-VIDEO. Noul Volvo V90 – Regele break-urilor

Autor: Marius Vișan 23 feb. 2016 Știri auto

 


Printre lansările anunţate deja pentru Salonul Auto de la Geneva îşi face loc şi Volvo V90. Modelul suedez ne demonstrează că segmentul break-urilor are un viitor destul de prolific, dacă cineva se îndoia de asta. Pe lângă aspectul premium pe care îl are V90, datele tehnice vin şi ele să susţină lupta cu rivali precum Mercedes Clasa E, BMW sau Audi.

Noul Volvo V90 va fi dotat cu motoare ”împrumutate” de la varianta sedan, viitorii clienţi având de ales între diesel-uri de 190 şi 235 CP sau versiunea pe benzină de 320 CP. De menţionat că V90 foloseşte inclusiv platforma Volvo Scalable Product Architecture pe care este construit şi celebrul XC90. 

Programat să ajungă pe piaţă în 2017, V90 va oferi şi un sistem plug-in hibrid de aproximativ 400 de cai putere, tehnologie de conducere semi-autonomă, şi caracteristici de conectivitate performante. Pe acest model va fi disponibil şi sistem de frânare automată ce recunoaşte animalele de mari dimensiuni şi adaptează viteza chiar dacă şoferul nu este atent, sistem dezvoltat de câţiva ani de către suedezi. 

Modelul V60 este atractiv, iar V40 a devenit unul dintre cele mai populare modele din segmentul crossover-elor mici, dar prin V90 arată că Volvo este cât se poate de serios în privinţa break-urilor.

Cei de la Volvo au fost destul de zgârciţi în oferirea detaliilor despre noul V90, aşa că trebuie să ne mulţumim cu imaginile publicate până acum.

Click aici pentru Galeria Foto

 


 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide