GALERIE FOTO. Cea mai sigură maşină din lume disponibilă pentru civili

Autor: Marius Vișan 22 feb. 2016 Știri auto

 


Pe lângă designul mai mult decât încântător al lui Mercedes-Maybach S 600 Guard, mai există un lucru pe care ar trebuie să-l ştii despre acest model: este primul vehicul care urmează să fie certificat cu cel mai înalt nivel de protecţie balistică (VR10) pentru vehiculele civile. Cu alte cuvinte, caroseria şi ferestrele pot rezista la gloanţe trase de o armă de asalt, şi mai poate face faţă chiar şi unui lansator de grenade. 

Constructorul german adaugă faptul că S 600 Guard se adresează şefiilor de stat, oamenilor de afaceri, şi oricăror persoane care ar putea fi vizate de atacuri armate. Comparativ cu Mercedes S-Class şi Maybach S600, upgrade-urile includ repoziţionarea scaunelor din spate, precum şi o serie de caracteristici tehnice speciale pentru a se asigura că vehiculul rămâne mobil în timpulul şi după un atac, şi poate ieşi cu succes din zona de pericol. Acest nivel de protecţie VR10, şi cel ERV 2010 (Vehicule Rezistente la Explozie), a trecut cu bine de inspecţia Oficiul Federal German de Investigaţii Criminale.

Caroseria este confecţionată din oţel special, care este integrat în cavităţile dintre structura corpului şi exterior, iar ferestrele sunt acoperite cu policarbonat pe interior. Puterea este furnizată de un twin-turbo V12 de 6.0 litri cu 532 CP şi 612 Nm. În privinţa siguranţei Mercedes-Maybach S 600 Guard se alătură altor modele precum The G 500 Garda, GLE Garda, şi S-Class Guard, iar preţul lui este de aproximativ 470.000 de euro, plus TVA.

Click aici pentru Galeria Foto


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide