Gama de automobile plug-in hybrid de la Kia are un nou membru: Kia e-Soul

Autor: ProMotor 08 apr. 2019 Știri auto

Aflat la cea de a treia sa generaţie, noul Kia e-Soul oferă autonomie mai mare şi zero emisii în clasa crossover-elor urbane. 

Noul Kia e-Soul va fi vândut în Europa exclusiv ca automobil electric, dispunând de două sisteme de propulsie 100% electrice, cu zero emisi. Şoferii au posibilitatea de a alege între sistemul de rulare cu autonomie mare de 64 kWh şi sistemul de rulare cu autonomie standard de 39.2 kWh.

Performanţele de rulare sunt de asemenea îmbunătăţite, motoarele electrice oferind o putere substanţial mărită, cu un cuplu de 395 Nm – însemnând o creştere de 39% faţă de predecesorul său (285 Nm).

În plus, noile pachete de baterii de generaţie nouă, lithium-ion polymer, oferă o capacitate energetică mai mare. Densitatea energetică permite stocarea cu 25% mai multă energie într-un volum definit decât cele ale pachetului de baterii de 200 Wh/kg disponibile pentru modelul Soul EV precedent. 

Autonomia pentru distanţe lungi oferită de pachetul de baterii de 64 kWh este furnizată de un motor electric de 150 kW (204 CP). Autonomia oferită de pachetul de baterii de 64 kWh permite modelului e-Soul să parcurgă până la 452 kilometri cu o singură încărcare conform ciclului combinat WLTP. 

Având un cuplu maxim de 395 Nm disponibil de la plecarea de pe loc, modelul e-Soul cu pachetul de baterii de 64 kWh pentru distanţe lungi va accelera de la 0 la 100 km/h în doar 7.9 secunde.

Pachetul de baterii standard de 39.2 kWh oferă motorului electric o putere de 100 kW (136 CP). Cu un cuplu maxim de 395 Nm şi 23% mai multă putere faţă de modelul anterior Soul EV, eficienţa îmbunătăţită semnificativ a bateriei permite modelului e-Soul – echipat cu pachetul de baterii standard – să parcurgă până la 276 kilometri cu o singură încărcare. 

Un încărcător rapid DC este oferit în dotarea standard a ambelor modele, permiţând opriri scurte pentru încărcare. Ambele pachete de baterii pot fi reîncărcate de la 20% la 80% în doar 42 de minute la o staţie de încărcare rapidă DC de 100 kW.

e-Soul este prevăzut cu tehnologia de recuperare a energiei pentru a maximiza autonomia de rulare. Aceasta include sistemul eficient de pompare a căldurii, care colectează căldura pierdută prin sistemul de răcire al automobilului. De asemenea modelul este echipat în dotarea standard, cu sistemul inteligent inovator de re-generare a forţei de frânare, operat prin padelele situate în spatele volanului. Sistemul oferă şoferilor posibilitatea de a încetini automobilul şi de a controla recuperarea energiei cinetice pentru a maximiza autonomia şi eficienţa.

La exterior, aspectul său de crossover urban a fost îmbunătăţit cu lămpi cu lumini full-LED, integrate în partea superioară, care se întind pe lăţimea de 1.800 mm a automobilului. Barele de protecţie faţă şi spate şi o zonă solidă care înlocuieşte grila îi oferă o bună aerodinamică. Priza de încărcare este adăpostită în spatele unui panou mic situat în partea frontală a automobilului. Lămpile de ceaţă înguste de tip LED situate sub blocurile optice le înlocuiesc pe cele de formă rotundă regăsite pe modelul Soul EV anterior. Modelul este disponibil într-o gamă de şapte culori într-un singur ton şi şapte combinaţii în două tonuri culori.

Interiorul poate fi personalizat cu o gamă într-un singur ton sau în două tonuri de culori, la alegere fiind disponibilă tapiţeria din piele naturală sau material textil, precum şi sistemul opţional de lumini ambientale Sound Mood Lighting. 

Sistemul de navigaţie touchscreen de 10.25 inch oferă în dotarea standard, posibilitatea conectării prin Bluetooth a mai multor dispozitive simultan, permiţând astfel pasagerilor să conecteze două dispozitive mobile în acelaşi timp, dar şi sistemele Apple CarPlay şi Android Auto. 

O gamă de sisteme de siguranţă active şi pasive asigură că ocupanţii rămân protejaţi cât mai bine posibil în fiecare călătorie. Sistemul avansat de asistenţă a şoferului (ADAS – Advanced Driver Assistance System) ajută la reducerea numeroaselor pericole şi stresului care apare în timpul condusului.

Noul e-Soul este produs la fabrica Kia din Gwangju, Coreea de Sud. Acum este comercializat în Europa cu garanţia unică de 7 ani, 150.000 km, oferită standard.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide