Gama de automobile plug-in hybrid de la Kia are un nou membru: Kia e-Soul

Autor: ProMotor acum 8 luni Știri

Aflat la cea de a treia sa generaţie, noul Kia e-Soul oferă autonomie mai mare şi zero emisii în clasa crossover-elor urbane. 

Noul Kia e-Soul va fi vândut în Europa exclusiv ca automobil electric, dispunând de două sisteme de propulsie 100% electrice, cu zero emisi. Şoferii au posibilitatea de a alege între sistemul de rulare cu autonomie mare de 64 kWh şi sistemul de rulare cu autonomie standard de 39.2 kWh.

Performanţele de rulare sunt de asemenea îmbunătăţite, motoarele electrice oferind o putere substanţial mărită, cu un cuplu de 395 Nm – însemnând o creştere de 39% faţă de predecesorul său (285 Nm).

În plus, noile pachete de baterii de generaţie nouă, lithium-ion polymer, oferă o capacitate energetică mai mare. Densitatea energetică permite stocarea cu 25% mai multă energie într-un volum definit decât cele ale pachetului de baterii de 200 Wh/kg disponibile pentru modelul Soul EV precedent. 

Autonomia pentru distanţe lungi oferită de pachetul de baterii de 64 kWh este furnizată de un motor electric de 150 kW (204 CP). Autonomia oferită de pachetul de baterii de 64 kWh permite modelului e-Soul să parcurgă până la 452 kilometri cu o singură încărcare conform ciclului combinat WLTP. 

Având un cuplu maxim de 395 Nm disponibil de la plecarea de pe loc, modelul e-Soul cu pachetul de baterii de 64 kWh pentru distanţe lungi va accelera de la 0 la 100 km/h în doar 7.9 secunde.

Pachetul de baterii standard de 39.2 kWh oferă motorului electric o putere de 100 kW (136 CP). Cu un cuplu maxim de 395 Nm şi 23% mai multă putere faţă de modelul anterior Soul EV, eficienţa îmbunătăţită semnificativ a bateriei permite modelului e-Soul – echipat cu pachetul de baterii standard – să parcurgă până la 276 kilometri cu o singură încărcare. 

Un încărcător rapid DC este oferit în dotarea standard a ambelor modele, permiţând opriri scurte pentru încărcare. Ambele pachete de baterii pot fi reîncărcate de la 20% la 80% în doar 42 de minute la o staţie de încărcare rapidă DC de 100 kW.

e-Soul este prevăzut cu tehnologia de recuperare a energiei pentru a maximiza autonomia de rulare. Aceasta include sistemul eficient de pompare a căldurii, care colectează căldura pierdută prin sistemul de răcire al automobilului. De asemenea modelul este echipat în dotarea standard, cu sistemul inteligent inovator de re-generare a forţei de frânare, operat prin padelele situate în spatele volanului. Sistemul oferă şoferilor posibilitatea de a încetini automobilul şi de a controla recuperarea energiei cinetice pentru a maximiza autonomia şi eficienţa.

La exterior, aspectul său de crossover urban a fost îmbunătăţit cu lămpi cu lumini full-LED, integrate în partea superioară, care se întind pe lăţimea de 1.800 mm a automobilului. Barele de protecţie faţă şi spate şi o zonă solidă care înlocuieşte grila îi oferă o bună aerodinamică. Priza de încărcare este adăpostită în spatele unui panou mic situat în partea frontală a automobilului. Lămpile de ceaţă înguste de tip LED situate sub blocurile optice le înlocuiesc pe cele de formă rotundă regăsite pe modelul Soul EV anterior. Modelul este disponibil într-o gamă de şapte culori într-un singur ton şi şapte combinaţii în două tonuri culori.

Interiorul poate fi personalizat cu o gamă într-un singur ton sau în două tonuri de culori, la alegere fiind disponibilă tapiţeria din piele naturală sau material textil, precum şi sistemul opţional de lumini ambientale Sound Mood Lighting. 

Sistemul de navigaţie touchscreen de 10.25 inch oferă în dotarea standard, posibilitatea conectării prin Bluetooth a mai multor dispozitive simultan, permiţând astfel pasagerilor să conecteze două dispozitive mobile în acelaşi timp, dar şi sistemele Apple CarPlay şi Android Auto. 

O gamă de sisteme de siguranţă active şi pasive asigură că ocupanţii rămân protejaţi cât mai bine posibil în fiecare călătorie. Sistemul avansat de asistenţă a şoferului (ADAS – Advanced Driver Assistance System) ajută la reducerea numeroaselor pericole şi stresului care apare în timpul condusului.

Noul e-Soul este produs la fabrica Kia din Gwangju, Coreea de Sud. Acum este comercializat în Europa cu garanţia unică de 7 ani, 150.000 km, oferită standard.

 Comentarii
ŞOC TOTAL | Melania Trump, goală şi fără inhibiţii la Casa Albă. Fotografie incredibilă
ŞOC TOTAL | Melania Trump, goală şi fără inhibiţii la Casa Albă. Fotografie incredibilă "scăpată" pe internet
GALERIE FOTO! Larisa Iordache, transformare spectaculoasă! Cum arată frumoasa gimnastă a României, la 23 de ani, în costum de baie şi cu ce vrea să se ocupe după retragere!
GALERIE FOTO! Larisa Iordache, transformare spectaculoasă! Cum arată frumoasa gimnastă a României, la 23 de ani, în ...
"Luiza și Alexandra sunt vii" Ghiorghiu le-a găsit azi-noapte
Momentele şocante în care o cerşetoare este împuşcată mortal după ce îi ceruse câţiva bănuţi unui bărbat - VIDEO
Momentele şocante în care o cerşetoare este împuşcată mortal după ce îi ceruse câţiva bănuţi unui bărbat - VIDEO
Vestea care ZGUDUIE ROMÂNIA! A MURIT după 20 de ore de audieri la DIICOT! Dumnezeu să îl odihnească!
Vestea care ZGUDUIE ROMÂNIA! A MURIT după 20 de ore de audieri la DIICOT! Dumnezeu să îl odihnească!
FOTO. Cum arată primul hibrid între maimuţă şi porc, creat de oamenii de ştiinţă chinezi
FOTO. Cum arată primul hibrid între maimuţă şi porc, creat de oamenii de ştiinţă chinezi
Scene șocante în București! Ce a făcut șoferul unui BMW după ce l-a urmărit Poliția
Scene șocante în București! Ce a făcut șoferul unui BMW după ce l-a urmărit Poliția
''Păpuşa'' care revoluţionează industria sexului. E CAPABILĂ DE ORICE - video
''Păpuşa'' care revoluţionează industria sexului. E CAPABILĂ DE ORICE - video
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
Cât te costă să ajungi propriul tău patron. Cu mult mai puţini bani decât te-ai fi aşteptat, îţi poţi deschide propria ta...
Cât te costă să ajungi propriul tău patron. Cu mult mai puţini bani decât te-ai fi aşteptat, îţi poţi deschide ...
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui şofer s-a viralizat [VIDEO]
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui ...
Vrea să devină din nou mămică la 50 de ani! Are o carieră frumoasă, patru copii și un iubit grijuliu, dar ceva încă îi lipsește!
Vrea să devină din nou mămică la 50 de ani! Are o carieră frumoasă, patru copii și un iubit grijuliu, dar ceva încă ...
Florin Piersic va urca pe scenă la Buzău
Florin Piersic va urca pe scenă la Buzău
Inchide