Gama de modele Opel din anul 2011

Iată ce ne propune Opel pentru anul viitor: Opel Corsa: motorul 1.3 CDTI este acum disponibil cu tehnologia Start/Stop, Astra: motoare 1.7 CDTI mai eficiente şi un nou motor 1.4 Turbo de 120 CP, Meriva: trei noi motoare diesel, Insignia: 2.0 CDTI acum cu Adaptive 4x4, plus noile generaţii de Vivaro şi Movano.

Gama de modele Opel din anul 2011 Gama de modele Opel din anul 2011

Printre cele mai importante aspecte tehnologice ale ofertei Opel de anul viitor se numără introducerea sistemului Start/Sport, reducerea emisilor de CO2 şi Insignia combină propulsia diesel cu sistemul de tracţiune integrală adaptivă de la Opel.

Corsa: acum cu tehnologie Start/Stop şi motoare de top mai eficiente OPC

Tehnologia Start/Stop este disponibilă opţional pentru Opel Corsa 1.3 CDTI de 55 kW/75 cp, de asemenea pentru Corsa Van, o premieră în segmentul furgoanelor. În loc să funcţioneze la ralanti la un semafor sau o trecere de cale ferată, motorul se va opri automat când şoferul acţionează treapta neutră şi eliberează pedala de ambreiaj. Când semaforul trece la culoarea verde, şoferii apasă pur şi simplu pedala de ambreiaj pentru a reporni motorul, schimbă în treapta întâi şi demarează. Eliminând funcţionarea la ralanti, motorul emite mai puţine gaze de seră şi generează mai puţin zgomot.

Vârful de gamă, atrăgătorul Corsa OPC, obţine performanţe uluitoare cu motorul său turbo cu cilindree de 1,6 litri şi putere de 141 kW/192 cp, prezentând o impresionantă reducere a consumului de carburant de 0,6 l/100 km, echivalentă cu o diminuare cu 9,5 procente a emisiilor de CO2. Această unitate super-eficientă catapultează Corsa OPC de la zero la 100 km/h în doar 7,2 secunde.

Cea mai recentă gamă Corsa cuprinde o serie revitalizată de sisteme de propulsie cu un consum de carburant şi emisii de CO2 reduse cu până la 13 procente - precum şi o putere mai mare în majoritatea situaţiilor de utilizare.

Meriva: gamă extinsă de motoare diesel

A doua generaţie Opel Meriva este acum disponibil cu trei noi motoare diesel, prezentând o ofertă completă de opt sisteme de propulsie puternice. Drept urmare, clienţii beneficiază de cea mai bună gamă de motorizări din această clasă, ce cuprinde cinci motoare diesel şi trei motoare pe benzină, cu puteri de la 55 kW/75 cp la 103 kW/140 cp.

Noua variantă 1.3 CDTI ecoFLEX combină o putere sporită cu 21 de procente (70 kW/95 cp) cu emisii reduse cu 11,2 procente (119 g/km CO2) faţă de predecesorul său (55 kW/75 cp). Alte noutăţi sunt cele două versiuni mai puternice ale motorului 1.7 CDTI disponibile cu transmisia manuală cu 6 trepte de viteză şi dezvoltând puteri de 81 kW/110 cp şi 96 kW/130 cp, cu un cuplu de până la 300 Nm şi un consum mediu combinat de 5,2 litri la 100 km.

Astra hatchback: o gamă mai mare de sisteme de propulsie

Completând noua familie Astra, versiunea station wagon, Astra Sports Tourer, va fi dezvăluită la Salonul Auto de la Paris 2010. Aceasta va fi lansată pe piaţă la sfârşitul anului.

La fel ca în cazul modelului Astra hatchback, gama de motoare pe benzină este extinsă prin introducerea variantei de 88 kW/120 cp a motorului turbo cu cilindree de 1,4 litri, împreună cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză. Acesta consumă doar 5,9 l la 100 km (şi are emisii de CO2 de 138 g/km) şi este oferit în plus faţă de versiunea de 103 kW/140 cp, care este acum disponibilă şi cu transmisia automată cu şase trepte de viteză.

O reglare mai fină efectuată de inginerii Opel specializaţi în sisteme de propulsie a avut drept rezultat şi o reducere cu patru procente a consumului combinat şi a emisiilor de CO2 atât pentru versiunea de 81 kW/110 cp cât şi pentru cea de 92 kW/125 cp ale motorului 1.7 CDTI, valorile respective ajungând la 4,5 l/100 km şi 119 g/km CO2.

Gama Insignia: plus de economie, rafinament şi stil

Modelele ecoFLEX Insignia - care includ versiunile sedan, hatchback şi Sports Tourer station wagon - au suferit o serie de îmbunătăţiri tehnice care au avut drept rezultat o reducere de cinci procente a consumului în ciclul combinat şi a emisiilor de CO2.

Cu motorul 2.0 CDTI care dezvoltă 96 kW/130 cp sau 118 kW/160 cp, cele mai recente variante Opel Insignia ecoFLEX sedan consumă acum doar 4,9 l de carburant la 100 km, având emisii de CO2 de 129 g/km. Pentru Sports Tourer, noile valori sunt de 5,1 litri şi respectiv 134 g/km. În multe ţări europene, aceste modele le permit clienţilor persoane fizice precum şi proprietarilor de parcuri auto să-şi maximizeze beneficiile referitoare la taxele auto.

În plus, toate motoarele diesel disponibile pentru Insignia au beneficiat de îmbunătăţiri care au redus zgomotul mecanic şi cel produs de procesul de combustie, contribuind la un rafinament mai mare la rulare şi scăderea nivelului de vibraţii în habitaclu. Pentru a încuraja o conducere economică, indicatorul de schimbare într-o treaptă superioară de viteză amplasat pe panoul de instrumente este acum dotare standard în combinaţie cu toate transmisiile manuale.

Cererea puternică pentru sistemul de tracţiune integrală adaptivă în dotarea modelului Insignia a încurajat în prezent Opel să combine pentru prima dată tracţiunea integrală cu propulsia diesel. Inteligentul sistem poate fi combinat cu motorul 2.0 CDTI de 118 kW/160 cp, oferind şoferilor Insignia toate beneficiile în materie de stabilitate, tracţiune şi manevrabilitate asigurate de Adaptive 4x4, precum şi caracteristicile de conducere economică, tipice pentru un diesel.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.