GE WattStation - încărcătorul de vehicule electrice

GE WattStation permite reducerea considerabilă a timpului necesar încărcării vehiculelor şi, cu ajutorul tehnologiei de reţea inteligentă, permite companiilor de utilităţi să gestioneze impactul vehiculelor electrice asupra reţelelor locale şi regionale.

GE WattStation - încărcătorul de vehicule electrice GE WattStation - încărcătorul de vehicule electrice

"Utilizarea pe scară largă a vehiculelor electrice depinde de prezenţa staţiilor de încărcare care ar putea asigura o încărcare rapidă şi un mod de funcţionare accesibil. GE WattStation va răspunde acestei provocări," a declarat Steve Fludder, vice-preşedinte al GE Ecomagination.

Îmbinând funcţionalitatea cu o formă uşor de folosit de către consumatori, realizată de renumitul designer industrial Yves Behar, GE WattStation asigură scăderea timpului mediu de încărcare a vehiculelor electrice de la 12-18 ore la doar patru până la opt ore, în comparaţie cu "nivelul 1" de încărcare standard, la un ciclu complet de încărcare pentru o baterie de 24 kWh. "Un model bun înseamnă o tehnologie nouă care, odată adoptată, îţi face viaţa mai simplă, mai frumoasă şi mai sănătoasă", a declarat Yves Behar, fondatorul companiei Fuseproject. "GE WattStation reuşeşte să facă acest lucru printr-un model accesibil care se integrează în mod natural în peisajul urban şi în rutina zilnică a deplasării cu maşina".

Dan Heintzelman, preşedinte şi CEO al GE Energy Services, a declarat: "Timp de peste 100 de ani, GE a depus eforturi pentru optimizarea consumului de energie. Dată fiind competenţa dobândită în distribuţia de electricitate, WattStation este o etapă naturală a angajamentului nostru privind crearea unei soluţii inovatoare de ultimă generaţie pentru secolul următor." GE WattStation va fi disponibilă pentru comercializare la nivel global în 2011. Spre sfârşitul acestui an, GE va dezvălui o versiune specializată a acestui încărcător pentru uz individual.

Pe lângă GE WattStation, GE a anunţat recent două noi parteneriate menite să promoveze adoptarea vehiculelor electrice. În luna aprilie 2010, Project Get Ready, o iniţiativă non-profit condusă de Institutul Rocky Mountain şi menită să ajute comunităţile să se pregătească pentru vehiculele electrice, a ales GE drept consultant tehnic pentru proiectarea şi planificarea reţelelor electrice locale şi regionale pentru vehiculele electrice. În luna mai 2010, GE Global Research şi Nissan au semnat un Protocol de Colaborare (PdC) pe o perioadă de trei ani pentru a explora noi tehnologii necesare construirii unei infrastructuri de încărcare inteligente, fiabile şi dinamice.

Pentru informaţii suplimentare despre GE WattStation, inclusiv detalii pre-comandă, vă invităm să accesaţi www.ecomagination.com/wattstation.d

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.