General Motors a închis Pontiac

Decizia de a închide Pontiac a fost luată de General Motors ca parte a planului de ieşire din programul de reorganizare al companiei aflată în faliment încă de anul trecut. Procedura de închidere a mărcii a luat sfârşit în ultima zi a lunii septembrie când contractul lui GM cu dealerii a expirat.

General Motors a închis Pontiac General Motors a închis Pontiac

Dispariţia lui Pontiac este durereoasă deoarece trecutul acestei mărci a fost mai mult decât glorios, marca americană fiind considerată de mulţi ca fiind inventatoarea muscle car-ului. În 1960 doar modelele Ford şi Chevrolet depăşeau vânzările Pontiac care erau susţinute puternic de super-maşina GTO. În toată istoria sa de 84 de ani, vârful de vânzări pentru Pontiac a venit în 1973 când compania a vândut 973.000 de maşini.

Ultima maşină produsă de Pontiac a fost un Vibe, construit în august 2009, iar în luna august a acestui an mai rămăseseră doar 125 de maşini în curţile dealerilor. Ultimele cifre raportează vânzări de doar opt unităţi G6 comercializate în septembrie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.