Noua generaţie Opel Astra oferă motoare cu consum şi emisii CO2 reduse – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 04 iul. 2019 Știri auto

Datorită caracteristicilor aerodinamice precum şi noilor motoare şi transmisii, noua generaţie Opel Astra stabileşte noi standarde în materie de eficienţă şi emisii scăzute. Comparativ cu modelul anterior, emisiile de CO2 au fost reduse cu până la 19%.

Unităţile de 1,2-1,5 l cu 3 cilindri dezvoltă o putere între 77 kW (105 cp) şi 107 kW (145 cp), transformând modelele Astra cu 5 uşi şi Sports Tourer în adevăraţi campioni ai economiei de carburant şi emisiilor reduse de CO2. Motoarele de bază sunt combinate deja standard cu o transmisie manuală cu 6 trepte de viteză. O transmisie automată cu 9 trepte şi schimbare lină a vitezelor este disponibilă opţional.

Datorită tehnologiilor ultramoderne de reducere a emisiilor, cum ar fi filtrul de particule de benzină (GPF) şi reducerea catalitică selectivă (SCR) pentru motoarele diesel, toate motoarele noi ale modelului Astra respectă deja standardul Euro 6d. 

Registrul de comenzi se deschide în câteva săptămâni în Germania

Modelul Opel Astra oferă deja un portofoliu de tehnologii şi sisteme de asistenţă avansate, care sunt unice în această clasă de autovehicule: în primul rând farurile inteligente IntelliLux LED® matrix cu funcţie anti-orbire.

Oferta extinsă include, de asemenea, sisteme cum ar fi tempomatul adaptiv, funcţia de indicare a distanţei de urmărire, sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare de urgenţă, sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi sistemul de avertizare privind părăsirea benzii de circulaţie, pentru a enumera doar câteva dintre ele. De asemenea, sunt disponibile scaunele ergonomice opţionale certificate AGR (Aktion Gesünder Rücken e.V.) cu ventilaţie şi funcţie de masaj.

Modelul Astra include, de asemenea, un grad ridicat de digitalizare, cu noua cameră video frontală opţională de înaltă tehnologie, precum şi camera video pentru marşarier.

Clienţii modelului Astra beneficiază de o conectivitate de vârf datorită sistemelor Multimedia Radio, Multimedia Navi şi Multimedia Navi Pro compatibile cu aplicaţiile Apple CarPlay şi Android Auto. Acestea fac parte din cea mai nouă generaţie a sistemului infotainment: mai inteligente, mai rapide şi mai intuitive. Unitatea de top, Multimedia Navi Pro, cu care este echipat vârful de gamă Opel Insignia, are un ecran color, tactil, de opt inch şi poate fi acţionată şi prin comandă vocală. 

O funcţie practică în timpul călătoriilor: smartphone-urile compatibile pot fi încărcate acum şi inductiv. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide