GENEVA: Mazda CX-5 „aterizează” oficial în Europa

Autor: ProMotor 07 mart. 2017 Știri auto

Mazda sărbătoreşte a 50-a participare la Salonul Auto de la Geneva cu premiera europeană a noului Mazda CX-5, a doua generaţie a popularului SUV. Caracteristicile Jinba-Ittai ale primului model cu gama completă de tehnologii SKYACTIV au evoluat în concordanţă cu filosofia centrată pe şofer a producătorului, pentru a le oferi şi pasagerilor senzaţia de unitate cu maşina. Astfel, habitaclul cu dotări intuitive are un plus de confort şi o ergonomie îmbunătăţită, inclusiv un head up display proiectat direct pe parbriz.

Confortul a fost îmbunătăţit, datorită scaunelor anti-oboseală, antifonării superioare a habitaclului, suspensiei şi trenului de rulare, precum şi a sistemului G-Vectoring Control (GVC), care sporeşte deopotrivă manevrabilitatea şi siguranţa. Noul CX-5 vine şi cu ultimele inovaţii Mazda în materie de siguranţă activă. La exterior, linia mai joasă a plafonului şi stilul minimalist inspiră o postură sportivă, dar rafinată, poate cel mai bine exprimată prin intermediul culorii premium roşu soul cristal, foarte profundă şi cu reflexii strălucitoare.

Mazda CX-3 2017 şi Mazda2 2017 integrează pasiunea pentru condus pe care o regăsim la orice model al producătorului. GVC este în echipare standard şi ambele modele sunt disponibile cu o gamă extinsă de sisteme de siguranţă activă i-ACTIVSENSE care beneficiază, printre altele, de avantajele noilor tehnologii de camere video. Mazda a mai făcut îmbunătăţiri majore în materie de confortul interior şi rafinament prin numeroase elemente, de la afişaje la volane şi finisaje. Exteriorul modelelor, atât de premiat, va rămâne însă nemodificat.

Cea de-a 87-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva se desfăşoară într-o perioadă în care Mazda este pe punctul de a înregistra un nou record la nivel global în anul fiscal ce se încheie pe 31 martie, modelele crossover reprezentând 39% din total vâzărilor. De altfel, producătorul înregistrează şi al patrulea an consecutiv de creştere cu două cifre a unităţilor vândute în Europa în 2016, bazată în primul rând pe atuurile SUV-urilor din seria CX.

Versiunile 2017 vor ajunge în Europa în primăvară, iar noul CX-5 în vară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide