Gerhard Plattner a parcurs 2.000 km cu un plin de motorină

Austriacul amator de recorduri de consum, Gerhard Plattner, a ”comis-o” din nou: la bordul unui model Skoda Fabia 1.2 TDI GreenLine, a reuşit să parcurgă 2.006 km cu un singur plin de motorină.

Cehii de la Skoda folosesc logo-ul "GreenLine" pentru modelele lor cele mai economice. Iar Skoda Fabia GreenLine 1.2 TDI se laudă cu un consum mediu foarte mic: 3,4 litri/100 km. În teorie, deoarece, în practică, s-au obţinut valori şi mai mici - de exemplu 2,7 litri/100 km într-o competiţie din Cehia.

Totuşi, se poate mai bine, adică mai puţin, iar acest lucru l-a demonstrat recent nimeni altul decât recordmenul Gerhard Plattner, austriacul care şi-a făcut deja un obicei din a obţine consumuri extrem de mici şi autonomii foarte mari la bordul maşinilor grupului VAG, în special Skoda. De altfel, ProMotor a luat exemplul lui Plattner şi a realizat un astfel de test de consum cu Skoda Roomster acum câţiva ani.

Revenind la recentul său record, este vorba despre obţinerea unei autonomii de 2.006 km la bordul unui model Skoda Fabia GreenLine 1.2 TDI, care, ca de obicei, nu a suferit nici o modificare tehnică, fiind un model de serie normal, cu rezervorul de combustibil având 45 de litri.

Practic, consumul mediu înregistrat de Gerhard Plattner a fost de 2,2 litri/100 km, fiind vorba despre un traseu parcurs în cea mai mare parte pe autostrăzi, între Reutte (Austria) şi Bov (Danemarca). Prin urmare, consumul lui Plattner este cu 0,8 litri/100 km mai bun decât consumul extraurban teoretic al lui Skoda Fabia 1.2 TDI GreenLine: 3,0 litri/100 km.

Testul de consum a fost supervizat de IPMC (International Police Motor Corporation), care a sigilat rezervorul la plecare şi a urmărit maşina pe tot traseul. Evident, Gerhard Plattner a folosit tot "arsenalul" său de reguli pentru un consum economic, precum şi experienţa acumulată în atâţia ani.

Austriacul a declarat că astfel a vrut să demonstreze că nu doar tehnologia este importantă pentru scăderea consumului, ci şi comportamentul şoferului - vezi aici 10 reguli pentru un consum economic.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.