Germania cer VW să recheme în service 2,4 milioane de automobile

Autorităţile germane a ordonat rechemarea

Germania cer VW să recheme în service 2,4 milioane de automobile Germania cer VW să recheme în service 2,4 milioane de automobile

Autoritatea germană de reglementare a pieţei auto (KBA) a ordonat joi Volkswagen să recheme în service 2,4 milioane de vehicule diesel, după  ce cel mai mare producător european de automobile a admis că a trişat la testele de poluare cu ajutorul unui soft ilegal, transmite Reuters.

"Am cerut rechemarea", a declarat un purtător de cuvânt al KBA, confirmând o informaţie apărută în cotidianul Bild.

Volkswagen a admis în septembrie, în Statele Unite, că a instalat un soft pe vehiculele diesel, pentru a înşela autorităţile în privinţa nivelului real al emisiilor.

Grupul a anunţat că 11 milioane de vehicule la nivel mondial au fost dotate cu softul respectiv, VW urmând să le recheme în service anul viitor.

Bild a relatat însă că KBA a respins ideea ca proprietarii să vină în mod voluntar cu vehiculele în service.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.