Germania investeşte 60 de miliarde de euro în automobile electrice

Germania investeşte 60 de miliarde de euro în automobile electrice

Autor: Visan Marian acum 12 luni Știri

Producătorii germani de automobile vor să investească aproape 60 de miliarde de euro (68 de miliarde de dolari), în următorii trei ani, în maşini electrice şi automate, scrie Ziarul Financiar citând surse externe.

„Vom investi peste 40 de miliarde de euro în mobilitate electrică, în următorii trei ani, şi alte 18 miliarde de euro în digitalizare şi în automobile conectate şi autonome”, a declarat Bernhard Mattes, sâmbătă, înaintea Salonului Auto Internaţional de la Geneva, care va avea loc între 7 martie şi 17 martie.

Gama de modele de automobile electrice produse în Germania se va tripla în următorii trei ani, ajungând la aproximativ 100 de modele, conform preşedintelui VDA.

„Rampa de lansare a mobilităţii electrice vine în Europa. Fără aceasta, obiectivele Uniunii Europene în materie de reducere a emisiilor de CO2 nu vor putea fi atinse până în 2030, a adăugat Mattes, care a făcut un apel pentru stabilirea unor condiţii adecvate de reglementare în Europa.

Infrastructura de alimentare pentru autovehiculele electrice trebuie extinsă, la fel şi stimulentele oferite cumpărătorilor de autoturisme electronice, a mai susţinut preşedintele VDA.

 Comentarii
Inchide