Germania pregăteşte taxe pentru străinii care circulă pe Autobahn

Autor: Iulian Dnistran 10 iul. 2014 Știri auto

Germania nu va mai fi raiul pasionaţilor de maşini rapide în scurt timp, dacă legea propusă de ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt, va fi adoptată la sfârşitul acestui an.

Mai exact, în actul legislativ propus scrie negru pe alb că non-rezidenţii din Germania ar urma să plătească o taxă de drum pentru a folosi vestitele autostrăzi fără limită de viteză, dar şi pentru şoselele naţionale, scrie BBC.com. Vehiculele înmatriculate în străinătate vor primi viniete cu preţuri cuprinse între zece euro (pentru zece zile) şi aproximativ 100 de euro (pentru un an). Potrivit estimărilor, vistieria Germaniei ar urma să se îmbogăţească cu 2,5 miliarde de euro în doar patru ani datorită acestei legi.

Ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt

Criticii acestei taxe susţin că legile europene antidiscriminare nu vor fi respectate, fiindcă, deşi germanii vor plăti, la rândul lor, această taxă, ea va fi compensată printr-o reducere într-o taxă auto separată.

Cu toate acestea, potrivit aceleiaşi surse, ministrul Dobrindt insistă că legea este în concordanţă cu regulile Uniunii Europene împotriva discriminării.

Tu ce părere ai despre iniţiativa germanilor de a impune o taxă de drum doar pentru străini?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide