Germania se pregăteşte să introducă o limită de viteză pe celebrele sale autostrăzi

Germania se pregăteşte să introducă o limită de viteză pe celebrele sale autostrăzi. Vezi care sunt obligaţiile guvernului de la Berlin pentru protecţia mediului

Germania se pregăteşte să introducă o limită de viteză pe celebrele sale autostrăzi Germania se pregăteşte să introducă o limită de viteză pe celebrele sale autostrăzi

Pe lângă limita de viteză, guvernul german intenţionează să introducă taxe mai mari pentru vehiculele cu combustie clasică şi subvenţii pentru cele electrice, scrie Reuters.

Propunerile, deocamdată doar în stadiul de proiect, ar putea stârni nemulţumirea şoferilor germani, obişnuiţi cu secţiunile de autostradă fără limită de viteză, unde chiar şi cele mai rapide maşini pot fi testate în voie.

Germania ar putea fi amendată drastic de UE dacă nu reduce emisiile poluante, care nu au scăzut în ultimii aproape 30 de ani şi reprezintă o prioritate.

Guvernul se vede prins între nevoia de a proteja industria auto vitală a ţării, lovită din plin de scandalurile privind emisiile poluante din ultimii ani (cazul Volkswagen) şi necesitatea unor măsuri rapide în privinţa mediului înconjurător.

Proiectul prevede introducerea unei limite de viteză de 130 KM/H pe Autobahn şi majorări ale taxelor la carburanţi din anul 2023, renunţarea la reducerile de taxe în cazul motoarelor diesel şi subvenţii pentru cei care vor să-şi cumpere maşini electrice sau hibrid.

Platforma Naţională pentru Viitorul Mobilităţii are termen până în luna martie să-şi înainteze recomandările legislative, când guvernul vrea să înceapă scimbarea legislaţiei privind protecţia mediului în Germania.

Comitetul este conştient că multe din sugestii vor fi controversate. "Nu toate măsurile vor fi acceptate,” se arată în proiectul citat de Reuters. "Va fi nevoie de aptitudini diplomatice, înţelepciune politică şi deschidere spre compromis, pentru a atinge obiectivele în privinţa schimbărilor climatice.”

VIDEO

Citeşte şi Roti

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.