Germania se pregăteşte să introducă o limită de viteză pe celebrele sale autostrăzi

Autor: Gandul 23 ian. 2019 Știri auto
Germania se pregăteşte să introducă o limită de viteză pe celebrele sale autostrăzi

Pe lângă limita de viteză, guvernul german intenţionează să introducă taxe mai mari pentru vehiculele cu combustie clasică şi subvenţii pentru cele electrice, scrie Reuters.

Propunerile, deocamdată doar în stadiul de proiect, ar putea stârni nemulţumirea şoferilor germani, obişnuiţi cu secţiunile de autostradă fără limită de viteză, unde chiar şi cele mai rapide maşini pot fi testate în voie.

Germania ar putea fi amendată drastic de UE dacă nu reduce emisiile poluante, care nu au scăzut în ultimii aproape 30 de ani şi reprezintă o prioritate.

Guvernul se vede prins între nevoia de a proteja industria auto vitală a ţării, lovită din plin de scandalurile privind emisiile poluante din ultimii ani (cazul Volkswagen) şi necesitatea unor măsuri rapide în privinţa mediului înconjurător.

Proiectul prevede introducerea unei limite de viteză de 130 KM/H pe Autobahn şi majorări ale taxelor la carburanţi din anul 2023, renunţarea la reducerile de taxe în cazul motoarelor diesel şi subvenţii pentru cei care vor să-şi cumpere maşini electrice sau hibrid.

Platforma Naţională pentru Viitorul Mobilităţii are termen până în luna martie să-şi înainteze recomandările legislative, când guvernul vrea să înceapă scimbarea legislaţiei privind protecţia mediului în Germania.

Comitetul este conştient că multe din sugestii vor fi controversate. „Nu toate măsurile vor fi acceptate,” se arată în proiectul citat de Reuters. „Va fi nevoie de aptitudini diplomatice, înţelepciune politică şi deschidere spre compromis, pentru a atinge obiectivele în privinţa schimbărilor climatice.”

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide