Ghicitoare de weekend: ce maşină a fost transformată în Delta Integrale?

Un tânăr pasionat de maşinile de raliuri de altă dată (în acest caz Lancia Delta Integrale) s-a gândit să-şi transforme maşina cât mai aproape de bolidul său de vis. Şi a pornit de la un banal... Yugo.

Ghicitoare de weekend: ce maşină a fost transformată în Delta Integrale? Ghicitoare de weekend: ce maşină a fost transformată în Delta Integrale?

Creaţia galbenă este o maşină transformată profund: proprietarul a pus un motor turbo de 2,0 litri, de pe Lancia Delta Integrale, pe caroseria unui mic Yugo, căruia i-a mai "oferit" şi un pachet exterior demn de o maşină de raliuri. Iar rezultatul este pur şi simplu o mică bombă, probabil unul dintre cele mai dorite modele Yugo de pe planetă - vezi aici mai multe imagini.

Micul Yugo Grale (cum era numit în Croaţia) este, de fapt, bazat pe Fiat 128, o citadină ieftină foarte cunoscută în Europa în anii '80. Interesant este că, deşi vorbim de o maşinuţă de oraş, componentele punţii faţă sunt, în mare parte, aceleaşi cu ale modelului de clasă superioară Fiat Ritmo.

Model pe baza căruia a fost dezvoltat Lancia Delta. Aşa încât transplantul motorului de pe bolidul Delta Integrale pe micul Yugo nu este, de fapt, un lucru imposibil, graţie "înrudirii" tehnice a celor două modele. Oricum, rezultatul merită toate aprecierile, fiind un exemplu foarte bun de pasiune adevărată pentru maşini.

CÂT DE REUŞIT CREDEŢI CĂ ESTE ACEST TUNING?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.