GHID SECOND-HAND. Cum te asiguri că maşina pe care vrei să o cumperi nu este furată

Autor: ProMotor 21 ian. 2019 Știri auto
GHID SECOND-HAND. Cum te asiguri că maşina pe care vrei să o cumperi nu este furată

Cererea mare pentru maşini second-hand îi determină pe samsari să găsească metode noi de a face bani sau să apeleze la metode vechi, deja confirmate, informează un comunicat InspectorAuto.ro

Pentru a fi siguri că nu daţi banii pe o maşină furată din străinătate trebuie să aveţi în vedere câteva aspecte:

– verificaţi toate actele maşinii pe care doriţi să o cumpăraţi. Acestea trebuie să fie în original, nu copii. Dacă nu vă pricepeţi apelaţi la un specialist.

– nu cumpăraţi o maşină care are doar talonul şi o singură cheie.

– verificaţi online sau la RAR înainte de cumpărare dacă maşina este declarată furată.

– nu plătiţi maşina până când proprietarul nu vă dă certificatul de autenticitate emis de RAR. Dacă proprietarul refuză să facă asta, oferiţi-vă să plătiţi dvs. costurile certificatului şi doar dacă maşina este OK faceţi actele şi plătiţi maşina.

– certificatul de autenticitate mai atestă şi faptul că seriile maşinii corespund cu actele şi că maşina nu a fost vândută la dezmembrări în ţara de origine, caz în care nu mai puteţi înmatricula maşina.

– atenţie la maşinile cu preţ mult mai mic decât cel mediu din piaţa. Nimeni nu vinde in pierdere, poate fi un semn că maşina are probleme sau este chiar furată. Nu daţi banii înainte să faceţi toate verificările necesare.

– Modelele de lux cu preţuri mici trebuie verificate foarte atent.

„Pe InspectorAuto.ro, acoperim nouă ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte baza de date cu autovehicule declarate furate către autorităţi. Certificatul de autenticitate, deşi nu mai este obligatoriu pentru toate maşinile, rămâne foarte important în cadrul unei tranzacţii auto. Dacă vânzătorul refuză sa vi-l înmaneze ar trebui să renunţaţi la achiziţie”, spune Mihai Cune, fondator InspectorAuto.ro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide