GM lansează seria ecologică

Autor: Silviu Draganescu 13 aug. 2008 Știri auto

Consumul tot imens a ramasModelele Pick-Up motorizate de un V8 FlexFuel de 5,3 litri de 320 CP şi 461 Nm sau de unul de 315 CP şi-au îmbunătăţit consumul după cum urmează: în oraş de la 14 la 15 mile pe galon şi pe autostradă de la 20 la 21 mile pe galon. Incredibil. Iar GM mai are şi pretenţia să denumească modelele XFE, de la Xtra Fuel Economy.

Performanţele uluitoare au fost realizate prin reducerea greutăţii cu ocazia folosirii componentelor de aluminiu, de la blocul motor până la jantele din aliaj de 17 sau 18 inch. Aerodinamica a fost şi ea îmbunătăţită, prin reducerea gărzii la sol şi montarea unor accesorii ce permit dminuarea rezistenţei la înaintare. Dacă asta întelege GM prin ecologie nu e de mirare că îi aşteaptă falimentul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide