Godină, despre prinderea agresorului-pedofil de la Poliţia Rutieră: Recunosc că îmi e jenă şi că mi se pare incredibil

Autor: Gandul.info 08 ian. 2018 Știri auto
Godină, despre prinderea agresorului-pedofil de la Poliţia Rutieră: Recunosc că îmi e jenă şi că mi se pare incredibil

Poliţiştul Marian Godină scrie, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că nu îşi explică felul în care bărbatul suspectat că a agresat doi copii a ajuns să lucreze în Poliţie. ”Cred că sunt mulţi poliţişti cărora acum le e ruşine”, scrie Godină.

”Printre zecile de mesaje pe care le-am primit de la oameni care au vrut să ajute la prinderea autorului, s-a aflat şi cel cu varianta corectă. Persoana îmi dăduse profilul de Facebook al celui pe care îl bănuia şi îmi spusese că autorul lucrează la Brigada Rutieră. Am zâmbit iniţial, dar l-am luat totuşi în serios când am verificat profilul şi am văzut că semăna destul de bine. Am trimis mesajul pentru a ajunge la anchetatori după 7 minute din momentul în care l-am primit şi am fost convins că merită luat în calcul. Asemănarea era destul de mare”, scrie poliţistul.

Acesta adaugă că s-a bucurat enorm când a aflat că a fost prins autorul, dar la scurt timp bucuria i-a fost spulberată, pentru că a aflat că era poliţist.

”Nu prea am cuvinte. Recunosc că îmi e jenă şi că mi se pare incredibil. Acest individ tocmai a pus o pată imensă pe imaginea unei instituţii pentru care unii se dedică trup şi suflet. Cred că sunt mulţi poliţişti cărora acum le e ruşine. Nu îmi explic cum a ajuns asemenea individ bolnav să lucreze în poliţie. Nu îmi explic cum de colegii lui apropiaţi nu l-au recunoscut încă din primul moment în care au apărut imagini. Mie îmi rămâne doar să vă mulţumesc tututor pentru implicare. Am să înţeleg perfect toate comentariile urâte. Sunt la fel de indignat, iar dacă nu aş fi fost poliţist, aş fi simţit acelaşi dezgust faţă de poliţie. Îl simt de fapt şi aşa… Păcat…păcat de cei care chiar îşi fac această meserie cu drag şi care pun suflet. Apare un astfel de specimen şi distruge tot într-o clipă. Îi mulţumesc şi celui care mi-a trimis informaţia”, mai scrie Godină.

Criminalist: Nicio testare psihologica nu poate, niciunde în aceasta lume, să evidenţieze persoana în toată acurateţea ei cu tuşele pozitive sau negative

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, susţine că testele psihologice făcute poliţiştilor nu pot evidenţia concret persoana, acesta precizând că este necesar ca testărilor de acest tip să le fie adăugate informaţii privind viaţa socială.

„Dacă laşi natura dezlănţuita fără să o socializezi, ea se manifesta ca atare, iar impulsul sexual este unul dintre cele mai puternice instincte, ţinând de cel de supravietuire ca şi la animale. Ştim că în poliţie se fac testări psihologice, dar aceastea sunt doar nişte secţiuni în care materiile de teste, anumite formate pe motricitate, pe acuităţile vizuale, senzoriale, pe logică, raţionament, ne dau nouă o ecuaţie valabilă acum, aici, fără a avea garanţia unui diagnostic sau a unui aviz că persoana respectivă ar fi aptă pe o perioadă de timp. Nicio testare psihologica nu poate, niciunde în aceasta lume, să evidenţieze persoana în toată acurateţea ei cu tuşele pozitive sau negative. De aceea trebuie făcută o foarte frumoasă cunoaştere a reputaţiei sociale a persoanei care vrea să acceadă în aceste instituţii. Reputaţia aceasta socială înseamnă comportamentul social, să se culeagă informaţii din vecinătate, despre familie, despre formarea profesională, modul în care se rapotează la valori. Iar aceasta reputatie socială trebuie coroborată cu testele psihologice. Dacă aceste lucruri nu se fac temeinic, într-un timp rezonabil, atunci se pot strecura foarte multe caractere cu disfuncţionalităţi în structurile respective”, a declarat Tudorel Butoi pentru MEDIAFAX.

Pe de altă parte, sindicaliştii din Poliţie susţin că modalitatea în care se efectuează testele psihologice în instituţie ar trebui schimbată.

„Cred că a trecut testul psihologic, e un test cu baterii vechi care trebuie schimbat. Bateriile sunt vechi, nu mai corespund realităţii. Un test psihologic nu poate să redea foarte clar că eşti pedofil, dar comportamentul lui, el fiind şofer al unor şefi de câţiva ani buni, trebuie să dea cuiva de gândit. Eu cred că, în urma anchetei, foarte mulţi din şefii lui trebuie să-şi dea demisia.Psihologul trebui să fie liber, să nu fie condus de niciun şef, să poată să vorbească cu poliţistul. Psihologul trebuie să fie subordonat doar ministrului de interne şi nu şefului de la circulaţie sau şefului de la Capitală”, a declarat Iulian Surugiu, lider de sindicat din poliţie.

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatutului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a declarat că e nevoie că factorii de decizie să găsească soluţii legat de testările psihologice ale poliţiştilor,care în prezent se face la 3 ani,testări pe care agresorul copiilor l-a trecut fără probleme.

„Testarea se face la trei ani sau când situaţia o impune. Când e vorba despre pedofilie, este singurul caz de acest gen pe care îl ştiu”, a declarat Dumitru Coarnă, liderul Sindicatutului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Întrebat dacă este este necesară o schimbare a modalităţii în care se face evaluarea, Coarnă a spus că „eu cred că trebuie schimbat ceva. Cei în măsură, managerii şi în special cei din conducerea Ministerului de Interne trebuie să îşi pună mintea la contribuţie şi să creeze acel climat. Noi nu cerem deocamdată nimic, analizăm, nu pot ridica ipoteze de lucru”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide