Goodyear - anvelope biologice

Goodyear va lucra împreuna cu BMW şi Novamont la realizarea unei anvelope ale cărei materiale compozite nu vor mai fi negrul de fum si siliciul ci materialele biologice precum amidonul de porumb.

Goodyear - anvelope biologice Goodyear - anvelope biologice

Goodyear a obţinut de la Comisia Europeană, prin programul LIFE, un fond major de cercertare si dezvoltare a unui proiect prin care are ca obiectiv realizarea unei anvelope biologice care pe lângă calităţile superioare faţă de anvelopele actuale ar trebui să ducă si la reducerea emisiilor de carbon. Goodyear are ca parteneri în acest proiect compania BMW care va implementa noile anvelope pe maşini şi  compania italiană de cercetare Novamont care va avea ca obiectiv descoperirea materialului compozit.

O anvelopă bazată pe produse regenerabile precum amidonul din porumb ar duce la scăderea emisiilor de CO2 cu până la 8,2 g/km în condiţiile în care anvelopa ar avea o rezistenţă la rulare cu până la 30% mai mică. Rezistenţa mai mică la rulare ar duce de asemnea la un consum mai mic. 

Procesul actual de producere al anvelopelor pe bază de siliciu şi negru de fum necesită produse care nu pot fi regenerate precum petrolul neprelucrat care generează emisii de noxe. 

Compania Goodyear, ale cărei inovaţii au contribuit major la stabilirea standardelor auto produce are peste 60 de unităţi în 26 de ţări.

Programul LIFE (Instrumentul Financiar pentru Mediu) este un program de finanţare al Uniunii Europene prin care sunt susţinute proiecte ce au ca obiectiv crearea de noi tehnologii menite să rezolve problemele de mediu ale Europei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.