Goodyear - peste 100 de ani de inovaţie

Goodyear este de peste 100 de ani mereu cu un pas înainte în inovaţie în industria producţiei de anvelope, de la prima anvelopă detaşabilă din 1904 şi de la prima anvelopă pentru suprafaţa lunară până la inovativa tehnologie RunOnFlat, dintr-un lung şir de inovaţii pioniere în domeniul componentelor auto.

Goodyear - peste 100 de ani de inovaţie Goodyear - peste 100 de ani de inovaţie

1904 - prima anvelopa detasabilaGermenii succeselor Goodyear în ceea ce priveşte inovaţia au fost sădiţi la începutul secolului trecut, când, în 1904, a fost proiectată prima anvelopă detaşabilă. Acest lucru a condus la decizia pe care Ford a luat-o în 1908 de a echipa prima maşină de serie, legendarul Model T, cu anvelope Goodyear.

Anvelopele Goodyear au încălţat legendarul autovehicul Spirit of America al lui Craig Breedlove, când acesta a devenit primul om care a depăşit recordul de viteză de 600 mph pe pământ în 1964, la Bonneville Salt Flats în Utah, Statele Unite. Iar în 1971 Goodyear pune prima anvelopă pentru suprafaţă lunară pe echipamentul de transport modular al Apollo 14.

Aquatred - noua tehnologieÎn 1992 Goodyear introduce anvelopa Aquatred, oferind astfel un produs revoluţionar care livra o aderenţă de înaltă performanţă atât în condiţii de carosabil umed, cât şi uscat. Tracţiunea anvelopei pe suprafeţe umede a fost astfel sporită cu peste 20 de procente, reducând riscul acvaplanării şi sporind siguranţa în timpul conducerii auto.

În 1997, ca o încununare a celei mai înalte performanţe a unei anvelope, Goodyear îşi proclamă dominaţia în întrecerile auto la nivel mondial, înregistrând a 350-a victorie în cursele de Formula 1 Grand Prix.

RonOnFlat - tehnologie inovativaGoodyear a revoluţionat prima anvelopă comercială runflat din lume în 1992 cu a sa Extended Mobility Technology (EMT). Goodyear nu a revoluţionat numai tehnologia runflat, dar a şi produs şi vândut cele mai multe anvelope runflat faţă de orice alt producător de anvelope din lume. În prezent compania este cel mai mare furnizor de anvelope runflat în Europa.

Inovaţia este inima companiei, iar lansarea tehnologiei RunOnFlat in 2005 − tehnologie care permite anvelopei să ruleze în continuare după ce a fost înţepată − a fost cea care a adus în mintea conducătorilor auto liniştea şi plăcerea unei călătorii fără compromis în ceea ce priveşte performanţa, confortul şi siguranţa condusului auto de zi cu zi. În prezent, RunOnFlat este una din tehnologiile care, ca şi sistemele de siguranţă ABS şi Airbags, ar putea fi într-o bună zi introdusă în echipamentul standard al oricărei maşini.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.