Goodyear pregătit pentru etichetarea anvelopelor!

Autor: Dan Vache 16 mai 2012 Știri auto

Începând cu 1 noiembrie 2012, cumpărătorii de anvelope de camion produse după 1 iulie 2012 şi vândute în ţările membre ale Uniunii Europene trebuie să fie însoţite de informaţii privind rezistenţa la rulare, performanţa frânării pe carosabil umed şi nivelul zgomotului exterior specifice fiecărei anvelope în parte.

Noua schemă de etichetare a anvelopelor va juca un rol cheie în îmbunătăţirea eficienţei consumului de carburant în Europa, potrivit Goodyear Dunlop. Noua etichetă pentru anvelope, ce va deveni cerinţă obligatorie începând cu 1 noiembrie 2012, va face din rezistenţa la rulare şi astfel din eficienţa consumului de carburant un factor cheie în evaluarea anvelopelor în Europa. Se aşteaptă ca aceasta să influenţeze operatorii de flote comerciale să ia în calcul acest aspect când decid să cumpere anvelope. Într-un studiu realizat de companie, s-a arătat că numai 40% dintre operatori cumpără anvelope care să fie eficiente din punct de vedere al consumului de carburant pentru vehiculele lor . Aceasta implică faptul că mai mult de jumătate din flotele comerciale din Europa consumă în mod nenecesar carburant şi astfel ratează oportunitatea de a-şi reduce costurile operaţionale. Goodyear crede că etichetarea îi va face pe operatori mai conştienţi de importanţa anvelopelor din punct de vedere al eficienţei consumului de carburant şi îi va ajuta să reducă costurile şi emisiile de CO2 prin simpla alegere a anvelopelor.

Anvelopele pe care Goodyear le produce deja oferă performanţe excepţionale, în special din punct de vedere al economiei consumului de carburant, iar compania este încrezătoare că acestea vor obţine cotaţii înalte când noua schemă de etichetare va fi introdusă. Dezvoltată special pentru eficientizarea consumului de carburant este gama Goodyear Marathon, pentru transport de marfă pe distanţe lungi, care a fost recent îmbunătăţită prin introducerea anvelopelor LHS II+ şi LHD II+ pentru axa directoare şi respectiv pentru axa motoare. Goodyear Marathon s-a clasat foarte bine în testele comparative atât cu privire la economia de carburant, cât şi la frânarea pe carosabil umed. Acest anvelope fac parte dintr-un spectru foarte larg de produse marca Goodyear ce vor fi cotate cu scoruri înalte potrivit noii scheme de etichetare ce va intra în vigoare din noiembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide