Goodyear self-inflating tire - pneul care se umflă singur!

Pneul auto-gonflabil nu va mai fi doar o găselniţă din filmele cu James Bond: inginerii Goodyear lucrează intens la un astfel de sistem de siguranţă, care promite să devină una dintre cele mai importante invenţii auto din istoria maşinilor.

Goodyear self-inflating tire - pneul care se umflă singur! Goodyear self-inflating tire - pneul care se umflă singur!

Mulţi cunoaşteţi deja care sunt dezavantajele rulării cu pneuri neumflate corespunzător: de la creşterea consumului cu până la 3-4% până la riscurile unei explozii de cauciuc sau uzura mai accentuată a pneului, exemplele sunt multe.

Prin urmare, cei de la Goodyear lucrează intens la un sistem care să asigure umflarea automată a pneurilor, botezat ATM (Air Maintenance Technology). Ideea în sine este destul de simplă, însă tehnologia este complexă, mai ales că vorbim de diferenţe destul de mari între pneurile maşinilor obişnuite şi cele dedicate transportului greu.

De altfel, recent Goodyear a primit în America fonduri guvernamentale de 1,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea cât mai rapid a unui astfel de sistem pentru utilitarele mici şi mijlocii. Iar departamentul din Europa a primit un grant din partea guvernului Luxemburg pentru un sistem similar destinat pneurilor maşinilor mici.

Deocamdată, oficialii Goodyear nu au dat un termen limită pentru prezentarea inovatorului sistem pentru pneurile autogonflabile, dar ni se promite că în mai puţin de un an vom avea primele rezultate concrete.

CREDEŢI CĂ E IMPORTANTĂ TEHNOLOGIA PNEURILOR AUTO-GONFLABILE?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.