Goodyear - sfaturi pentru anotimpul rece

Nici nu aveţi idee cât de importantă este o pregătire corespunzătoare a automobilului pentru anotimpul rece. Specialiştii Goodyear ne spun astăzi de ce este bine ca iarna să nu ne prindă nepregătiţi.

Goodyear - sfaturi pentru anotimpul rece Goodyear - sfaturi pentru anotimpul rece

În fiecare an conducătorii auto din aproape toate ţările europene se confruntă cu aceleaşi provocări: la începutul toamnei vremea şi condiţiile de drum se înrăutăţesc dramatic, iar riscul de a avea un accident creşte. Anvelopele de iarnă sofisticate, aşa cum sunt cele de la Goodyear, ajută la sporirea siguranţei şi îmbunătăţesc semnificativ performanţa şofatului – nu numai în ţările din zone montane şi nordice, ci şi în ţările cu căderi de zăpadă şi risc de îngheţ reduse, cum sunt cele din regiunea Benelux sau cum este partea de nord a Germaniei.

Testele realizate pe zăpadă au arătat că beneficiile anvelopelor de iarnă sunt enorme. De exemplu, o maşină echipată cu anvelope de iarnă, mergând iniţial cu o viteză de 80 km/h, opreşte după aproximativ 70 m. Aceeaşi maşină echipată cu anvelope de vară mergând iniţial cu aceeaşi viteză de 80 km/h are nevoie de o distanţă totală de 112 m pentru a opri, cu 42 m mai mult decât o maşină echipată cu anvelope de iarnă.

 

Teste similare realizate la zero grade pe carosabile umed au arătat că maşina echipată cu anvelope de iarnă opreşte semnificativ mai rapid demonstrând că anvelopele de iarnă se comportă mult mai bine la temperaturi joase faţă de anvelopele de vară. La temperaturi scăzute, anvelopele de vară se şi uzează mult mai repede decât cele de iarnă.

La nivel european procentul conducătorilor auto care îşi echipeazã maşinile cu anvelope speciale pentru sezonul de iarnă variază de la mai puţin de şase procente în Italia la 87 de procente în Austria sau aproape o sută de procente în ţările scandinave. Dar piaţa creşte constant. În numai 4 ani de zile piaţa anvelopelor de iarnă în Europa a crescut cu peste 25 de procente.

În Europa, conducătorii de maşini de înaltă performanţă doresc mai întâi de toate anvelope de iarnă de înaltă calitate.80% din consumatori se aşteaptă ca anvelopele lor de iarnă să fie extrem de bune în primul rând pe suprafeţe umede şi alunecoase. 75% din totalul conducătorilor auto din ţările europene doresc anvelope care să fie bune pe gheaţă, iar un procent aproape similar de consumatori doresc o performanţă excelentă a anvelopei pe zăpadă compactă (72 %).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.