Goodyear - studiu siguranţa rutieră

S-a descoperit că 95% dintre femei se tem să meargă singure în maşină, principala fobie fiind o pană de cauciuc. Goodyear are soluţia pentru ca femeile să îşi depăşească această inhibiţie.

Goodyear - studiu siguranţa rutieră Goodyear - studiu siguranţa rutieră

Femeile petrec din ce în ce mai mult timp pe drum, în drum spre sau de la servici, la shopping, către şcoală sau pentru a-şi vizita familia şi prietenii. Femeile reprezintă astăzi 45% din totalul celor care conduc un autovehicul motorizat pe drumurile publice, exercitând o influenţă substanţială în ceea ce priveşte alegerea unei maşini de familie.

Deşi, potrivit raportului Comisiei Comunităţii Europene, femeile parcurg în medie doar a patra parte din totalul drumurilor europene, ele sunt victimele unei treimi din totalul accidentelor rutiere.Potrivit un studiu Goodyear privind anxietatea la volan, multe femei care conduc şi care sunt nevoite să facă faţă situaţiilor neprevăzute din trafic se tem pentru propria lor siguranţă: 95% dintre femei se tem să conducă singure. De asemenea teama de a avea o pană este cât se poate de reală: 8 din 10 femei se tem mai mult de o anvelopă spartă pe drumuri aglomerate decât de a rămâne fără benzină. Anvelopele sparte reprezintă o reală problemă de siguranţă pe drumurile publice pentru femei: aceste anvelope sunt al doilea mare vinovat al accidentelor rutiere produse din cauze tehnice.

În mod surprinzător, în timp ce numărul accidentelor pe drumurile europene a crescut de exemplu în perioada 1994-2001, numărul accidentelor mortale a scăzut. Îmbunătăţirile tehnice aduse maşinilor de serie pare să fie principala cauză a acestei tendinţe. Cel mai bun exemplu îl reprezintă anvelopele Goodyear RunOnFlat care oferă avantajul continuării călătoriei pentru mai bine de 80km cu o viteză de 80 km/h după ce cauciucul a fost înţepat.

Tehnologia RunOnFlat nu dă voie anvelopei să explodeze şi previne pierderea controlului asupra maşinii, lucru extrem de important mai ales pe drumuri aglomerate cu trafic dificil şi cu risc crescut de accidente în lanţ.  Cercetările efectuate de echipele profesioniste ale Goodyear au arătat că 94% dintre femeile care conduc un autoturism cred că astfel de anvelope special proiectate pentru siguranţă le fac să se simtă mai încrezătoare şi mai protejate în timpul călătoriei.

Faptul că nu mai trebuie să fie stresate de riscul unei pene de cauciuc elimină implicit, cel puţin în cazul femeilor, angoasa de a călători singure pe timp de noapte, frica de a nu ajunge la timp pentru a lua copilul de la şcoală precum şi anxietatea de a nu pierde întâlniri de afaceri importante

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.