Google a prezentat versiunea funcţională a maşinii sale autonome

Probabil îţi aduci aminte de jucăria autonomă făcută de Google în urmă cu câteva luni. Ei bine, americanii de la gigantul IT spun că acela a fost doar un prototip rudimentar, dar că acum sunt pregătiţi să înceapă testele.

Google a prezentat versiunea funcţională a maşinii sale autonome Google a prezentat versiunea funcţională a maşinii sale autonome

Aceasta este varianta funcţională a maşinii autonome de la Google. Ştiu, s-ar putea să ai un sentiment de deja-vu, având în vedere că arată mai mult sau mai puţin la fel cu prototipul prezentat în luna mai 2014, dar oficialii gigantului IT american spun că acela a fost mai degrabă un vehicul rudimentar, decât ceva 100% funcţional.

Potrivit postării oficiale de pe pagina de Google+ a proiectului, varianta (aproape) finală a maşinii autonome are acum faruri (cea dinainte nu avea), jante noi şi o carcasă redesenată pentru senzorii de pe acoperiş. Totodată, maşinuţa are şi comenzi convenţionale - volan şi pedală de frână.

Poziţionare volanului e foarte ciudată, dar nu uita că o să dispară de acolo, în cele din urmă

Iar acum te întrebi, probabil, de ce are nevoie de acestea. Păi, între noi fie vorba, nu e chiar gata maşinuţa asta, aşa că în timpul testelor (care vor începe în 2015 în statul american California) va sta un om la bord ca să se asigure că lucrurile nu o iau razna.

După ce testele se vor încheia, comenzile manuale vor fi scoase din maşini fiindcă, spun cei de la Google, scopul este să creeze un vehicul autonom veritabil.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.