Google a prezentat versiunea funcţională a maşinii sale autonome

Autor: Iulian Dnistran 24 dec. 2014 Știri auto

Aceasta este varianta funcţională a maşinii autonome de la Google. Ştiu, s-ar putea să ai un sentiment de deja-vu, având în vedere că arată mai mult sau mai puţin la fel cu prototipul prezentat în luna mai 2014, dar oficialii gigantului IT american spun că acela a fost mai degrabă un vehicul rudimentar, decât ceva 100% funcţional.

Potrivit postării oficiale de pe pagina de Google+ a proiectului, varianta (aproape) finală a maşinii autonome are acum faruri (cea dinainte nu avea), jante noi şi o carcasă redesenată pentru senzorii de pe acoperiş. Totodată, maşinuţa are şi comenzi convenţionale – volan şi pedală de frână.

Poziţionare volanului e foarte ciudată, dar nu uita că o să dispară de acolo, în cele din urmă

Iar acum te întrebi, probabil, de ce are nevoie de acestea. Păi, între noi fie vorba, nu e chiar gata maşinuţa asta, aşa că în timpul testelor (care vor începe în 2015 în statul american California) va sta un om la bord ca să se asigure că lucrurile nu o iau razna.

După ce testele se vor încheia, comenzile manuale vor fi scoase din maşini fiindcă, spun cei de la Google, scopul este să creeze un vehicul autonom veritabil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide