Google prezintă maşina care poate fi condusă de nevăzători

Un american nevăzător s-a urcat la volanul unei Toyota Prius modificate de Google şi a reuşit să meargă prin oraş pentru a-şi face cumpărăturile. Vezi aici cum!

Dacă în urmă cu 10 ani, o maşină care merge singură , fără şofer, era prezentă doar în filmele SF, în viitorul apropiat este posibil să întâlnim în traficul cotidian asftel de maşini.

Chiar dacă la început, majoritatea conducătorilor auto vor privi cu neîncredere maşinile autonome, acestea vor fi extrem de utile celor care nu sunt apţi din punct de vedere medical să conducă. Dacă vrem să fim răutăcioşi, putem spune că sunt folositoare şi celor care nu se precep deloc să meargă cu o maşină.

Mai demult, o echipă responsabilă de proiectul Google Street View a montat sisteme radar, numeroase camere de filmat şi diverşi senzori pe un Toyota Prius pentru a implementa, în acest mod, o tehnologie care să permită unui automobil să meargă singur şi să ia cele mai bune decizii în trafic.

După numeroase teste în parcări şi câteva accidente care au stârnit revolta unor comunităţi, echipa de la Google care se ocupă de a acest proiect a reuşit până la urmă să pună la punct un sistem care să permită unui Toyota Prius să circule singur.

De curând, un american care şi-a pierdut 95% din vedere, fiind practic orb, a reuşit să ajungă din punctul A în punctul B la volanul acestui automobil în condiţii de trafic real.

Rămâne de văzut dacă aceste maşini se vor produce în serie şi câtă vreme aceste maşini autonome vor folosite numai de persoane cu nevoi speciale.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.