Google sprijină tehnologia hibridă

Google.org contribuie la îmbunătăţirea performanţelor bateriilor reîncărcabile printr-un experiment din California, realizat pe maşini Toyota Prius.

Google sprijină tehnologia hibridă Google sprijină tehnologia hibridă
Fundaţia Google.org se ocupă de combatarea sărăciei, problemelor de sănătate şi a celor de mediu. Mai nou, s-a implicat activ într-un exeperiment derulat la Googleplex, sediul Google la 50 de km de San Francisco, unde există o centrală de energie electrică, care provine de la cele 9.212 de panouri solare Sharp, capabile să producă 10.000 kWh pe zi.

Energia astfel produsă alimentează birourile, însă este folosită şi pentru reîncărcarea bateriilor maşinilor experimentale, patru modele Toyota Prius şi Ford Escape. Acestea au fost modificate, primind kituri Hymotion, ceea ce înseamnă o baterie suplimentară cu o capacitate de 5 kWh, care poate fi reîncărcată de la priză (într-un sistem hibrid normal, bateria este reîncărcată de către motorul cu ardere internă sau prin recuperarea energiei la frânare). Deşi adaptarea maşinilor a dus la pierderea garanţiei de uzină, angajaţii Google, implicaţi în acest experiment, au obţinut valori foarte interesante ale consumului, modelele Prius modificate consumând, în medie, cu doi litri de benzină mai puţin la suta de kilometri, atingând chiar valori de 3,0 l/100 km.

Deşi soluţia maşinilor hibride reîncărcabile este, la ora actuală, destul de scumpă, Google doreşte să meargă mai departe, anunţând că va achiziţiona o flotă de 100 de automobile hibride, pe care le va modifica în acest fel, sperând că va contribui la schimbarea mentalităţii marelui public - mai multe astfel de maşini comercializate ar duce la scăderea preţului de achiziţie. Mai jos, un mic video cu explicaţiile celor de la Google.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.