GoPro şi Google au făcut un sistem de filmare cu 16 camere video. Rezultatul: drifturi în realitate virtuală. VIDEO

Google lucrează de ceva vreme la un mic ecosistem electronic pentru videoclipuri filmate cu camere de 360 de grade, gândite pentru ochelarii de realitate virtuală. Ei bine, acum sunt parteneri cu GoPro, iar rezultatul parteneriatului e un sistem de filmare care înglobează nu mai puţin de 16 camere video GoPro.

GoPro şi Google au făcut un sistem de filmare cu 16 camere video. Rezultatul: drifturi în realitate virtuală. VIDEO GoPro şi Google au făcut un sistem de filmare cu 16 camere video. Rezultatul: drifturi în realitate virtuală. VIDEO

Google Jump e numele ecosistemului electronic gândit de gigantul IT american pentru producătorii şi consumatorii de videoclipuri cu realitate virtuală (VR). Şi dacă până acum era foarte greu de făcut filmări la 360 de grade, Google şi GoPro au uşurat munca tuturor doritorilor de VR cu sistemul de mai jos, care înglobează 16 camere video GoPro şi funcţionează ca un tot unitar, ducând la filmări fără margini nedorite şi expunere corectă peste tot.

Ca să ne arate ce poate să facă această nouă sculă, americanii i-au filmat pe piloţii de drift Tyler McQuarrie şi Matt Powers cum îşi fac de cap. Filmarea poate fi văzută pe browserul Chrome, iar cu tastele WASD te poţi mişca în toate direcţiile.

Dacă ţi se pare impresionant, gândeşte-te cum ai vedea videoclipul de mai jos cu o pereche de ochelari VR pe cap. Aham...

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.