GPL-ul este la modă

În Marea Britanie se înregistrează un număr record de şoferi ce îşi convertesc maşina la funcţionarea cu GPL ca urmare a preţului foarte mare al carburanţilor obişnuiţi.

GPL-ul este la modă GPL-ul este la modă
Potrivit asociaţiei GPL din Marea Britanie, numărul posesorilor de maşini ce merg cu gaz petrol lichefiat a crescut de la 3500 în 1998 la aproape 150.000 de unităţi anul acesta. Iar acest lucru nu mai miră pe nimeni, în condiţiile în care un litru de GPL costa doar 0,95 dolari, în timp ce unul de benzină este 2,28 dolari, motorina atingând deja cote record de 2,55 dolari.

Iar acesta nu este singurul avantaj, vehiculele echipate cu o asemenea instalatie sunt scutite şi de taxa de aglomeraţie din Londra. Conversia la GPL necesită instalarea unui rezervor şi a unui sistem de alimentare separat şi ajunge să coste până aproape de 2000 de lire sterline. Dacia ar putea profita de această situaţie, producătorul român testând deja o versiune Sandero cu GPL, care s-ar putea bucura de un succes nebun în Anglia. Asta până în momentul în care vor intra în joc regulile economiei de piaţă şi vor mări preţul gazului ca urmare a creşterii foarte mari a cererii.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.