Gran Turismo 6 e primul joc video din istorie cu certificare FIA

După ani întregi în care a fost lăudat pentru realismul oferit în timpul curselor, jocul video Gran Turismo a primit, în cele din urmă, confirmarea oficială a excelenţei sale: certificare FIA pentru câteva dintre circuitele incluse. Detalii în continuare.

Gran Turismo 6 e primul joc video din istorie cu certificare FIA Gran Turismo 6 e primul joc video din istorie cu certificare FIA

Cea mai nouă versiune a minunatului simulator auto Gran Turismo, adică Gran Turismo 6 – care e disponibil pentru consola de jocuri PlayStation3 – a devenit primul joc video din istorie cu certificare FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism).

Mai exact, patru dintre circuitele reprezentate în joc au primit binecuvântarea FIA. Altfel spus, jocul creat de Polyphony Digital se poate lăuda acum, mai mult ca niciodată, de exactitatea simulării.

„Jeane, acuma îi dai GAAAZ!”

Jean Todt, preşedintele FIA, a spus că „seria jocurilor Gran Turismo a jucat un rol important în atragerea unui nou public către sporturile cu motor”. Adică toţi copiii care au încercat măcar o dată în viaţă jocul Gran Turismo au vrut să vadă, la un moment dat, cum se vede o cursă de maşini pe bune.

Minunăţia asta a fost creată special pentru joc şi se cheamă Nissan GT-R Vision Gran Turismo

Certificarea FIA este unul dintre rezultatele parteneriatului format între studioul de jocuri Polyphony Digital şi entitatea supremă a motorsportului european. Un alt rezultat se va vedea în 2015, când FIA va lansa un campionat online pentru pasionaţii de jocuri cu maşini. Minunat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.