Great Wall Haval M4, un nou crossover chinezesc de oraş pentru Europa de Est

Chinezii se adaptează foarte rapid la cerinţele pieţei auto europene, cei de la Great Wall urmând a lansa foarte curând noul Haval M4, un crossover urban cu un aspect relativ conservator, destinat în primul rând est-europenilor. Va avea, oare, succes?

Great Wall Haval M4, un nou crossover chinezesc de oraş pentru Europa de Est Great Wall Haval M4, un nou crossover chinezesc de oraş pentru Europa de Est

Succesul neaşteptat al lui Nissan Juke pe piaţa europeană a atras atenţia şi altor producători generalişti, aşa încât urmează o mică "invazie" de crossovere de clasă mică, de la Opel Mokka sau Chevrolet Trax până la Ford Ecosport. Un joc în care, iată, vor să intre rapid şi chinezii de la Great Wall, cu noul lor Haval M4.

Great Wall Haval M4 este derivat dintr-un model Toyota mai vechi, Toyota Ist

Cei de la Great Wall au planuri destul de mari pentru piaţa auto europeană, chiar dacă Bătrânul Continent este deja sufocat de oferta de modele noi. Chinezii, însă, se bazează foarte mult pe pieţele emergente, în special cele din Europa de Est, unde urmează să lanseze cel mai mic crossover al lor destinat europenilor.

Great Wall Haval M4 este un crossover foarte compact, care are la bază un model japonez, Toyota Ist - precursorul din Japonia actualului Toyota Urban Cruiser. Great Wall M4 măsoară doar 3,96 metri lungime şi are un ampatament de 2,38 metri, oferind spaţiu suficient pentru 5 pasageri, în timp ce portbagajul de 285 litri are o capacitate convenabilă pentru necesităţile urbane.

Great Wall Haval M4 are un motor pe benzina de 1,5 litri si 106 CP, conform Euro 4

Având o masă proprie de numai 1,1 tone, Great Wall Haval M4 se mulţumeşte cu un motor pe benzină de 1,5 litri şi 106 CP, care este conform doar normelor de poluare Euro 4. Tracţiunea este pe roţile faţă, iar cutia de viteze este manuală, cu 5 trepte, dar în viitor este promisă atât tracţiunea integrală, cât şi o cutie automată cu 4 trepte.

Nivelul de echipare standard se anunţă destul de bogat, maşina urmând a fi oferită cu două niveluri de echipare. Preţurile nu sunt cunoscute deocamdată, nici data la care micul crossover Great Wall Haval M4 va fi pus în vânzare pe pieţele auto est-europene, dar se preconizează că versiunea de bază va costa mai puţin de 10.000 euro.

Cel mai ieftin Great Wall Haval M4 anunta un pret foarte atractiv, de circa 10.000 euro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.