Grecii vor să construiască un crossover coupe: Korres Project 4

Autor: Iulian Dnistran 18 iun. 2013 Știri auto

Grecia nu prea este cunoscută drept un furnicar ce produce maşini. De-a lungul vremii, grecii au construit vehicule cu trei roţi, autobuze, camioane şi chiar un model care seamănă cu o supermaşină, însă nu au reuşit să iasă în evidenţă prea mult în acest sens.

Acum, însă, arhitectul şi inventatorul Dimitris Korres vrea să construiască o maşină care are potenţialul să devină o poveste de succes, denumită Korres Project 4. Korres lucrează la un SUV/Crossover/Coupe, asemănător cu modelul Rally Fighter al americanilor de la Local Motors, care are parte de un motor V8 provenit de la Chevrolet Corvette Z06, tracţiune integrală şi suspensie adaptivă inspirată din designul folosit la bătrânul Citroen 2CV. De altfel, Dimitris Korres obişnuia să modifice 2CV-uri în trecut, aşa că ar trebuie să aibă ceva experienţă în acest sens.

Datele tehnice preliminare spun că greutatea totală a modelului Korres Project 4 este de 1.600 kg, iar puterea maximă dezvoltată de V8-ul american este de 505 CP, ceea ce se traduce într-o acceleraţie de la zero până la 100 km/h în 3,8 secunde şi o viteză maximă estimată de 300 km/h.

În clipurile video de mai jos puteţi vedea cum se descurcă prototipurile create de Korres în diferite situaţii:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide