GreenFuel cumpăra produse agricole din România

Compania spaniolă GreenFuel Corporacion va achiziţiona din România produse agricole necesare pentru a produce biocombustibili la unităţile pe care intenţionează să le construiască la Pleven.

GreenFuel cumpăra produse agricole din România GreenFuel cumpăra produse agricole din România

Firma va construi două unităţi de producţie, una pentru biodiesel, iar cealaltă pentru obţinerea bioetanolului, a declarat un oficial al GreenFuel. Cele două fabrici vor produce anual 110.000 tone de biodiesel, reprezentând 50% din producţia totală a Bulgariei, şi 60.000 tone de bioetanol. Unitatea de biodiesel va necesita 250.000 de tone de resurse regenerabile, iar unitatea de bioetanol va procesa anual 100.000 de tone de cereale.

Lucrările de construcţie vor începe la trei luni după selectarea unor terenuri potrivite pentru cele două fabrici.

Bioetanolul este produs din cereale, iar combustibilul biodiesel poate fi obţinut din produse precum rapiţa şi floarea soarelui, fiind utilizat la motoarele Diesel.

Biocombustibilul poate fi amestecat în proporţii diferite cu motorina, pentru a crea un amestec ce se utilizează drept carburant. Biodieselul reduce cu aproape 90% emisiile de dioxid de carbon şi cu 98% pe cele de sulf.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.