Grevă Dacia

Aproximativ 230 de salariaţi ai Societăţii de producere a Cablajelor Léoni, firmă aflată pe platforma SC Dacia Automobile SA, au intrat, luni dimineaţă, începând cu ora 7.00, în grevă generală pe termen nelimitat.

Grevă Dacia Grevă Dacia

Potrivit viceliderului sindical al Sindicatului Dacia Automobile, Ion Iordache, principala revendicare a angajaţilor este o creştere salarială cu 340 de lei brut, în două tranşe, 200 de lei brut începând cu 1 ianuarie şi 140 de lei brut începând cu 1 iunie.

Iordache a mai precizat că Societatea de fabricare a cablajelor Léoni din Mioveni are 270 de salariaţi în total, iar salariul mediu brut de încadrare, fără sporuri, al unui angajat al acestei firme este de 864 de lei.

Liderul sindical a mai spus că greva este legală, 95 la sută dintre angajaţii respectivei firme fiind membri de sindicat ai Sindicatului Dacia Automobile, iar greviştii au respectat toate etapele de negociere şi de mediere impuse de lege până când s-au decis să intre în grevă generală pe termen nelimitat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.