Grevă la Dacia. Care sunt principalele nemulţumiri

„Mai avem o temă care este foarte importantă pentru noi ...

Grevă la Dacia. Care sunt principalele nemulţumiri Grevă la Dacia. Care sunt principalele nemulţumiri

Pe 7 noiembrie, angajaţii de la Dacia au anunţat că vor intra în grevă. Principala lor nemulţumire este trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. La acest miting sunt aşteptaţi să participe aproape 10.000 de angajaţi din industria auto, scrie Digi24.

„În primul rând, vrem să trezim membrii noştri de sindicat, vrem să îi sensibilizăm în ceea ce priveşte trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, lucru care ne nemulţumeşte total”, a declarat la Digi24 Ion Iordache, vicepreşedintele Sindicatului Autoturisme Dacia.

„Mai avem o temă care este foarte importantă pentru noi, revenirea la contractul colectiv de muncă de ramură, vrem modificarea legii şi să se stipuleze obligativitatea negocierii şi încheierii acestui contract”, a spus Ion Iordache.

„A treia temă a mitingului nostru este urgentarea construcţiei autostrăzii Piteşti-Sibiu, considerăm că este vitală pentru industria auto şi industria din Muntenia. Nu ne explicăm permanenta tergiversare a acestui lucru”, a mai punctat sindicalistul.

Confederaţia sindicală CNSLR Frăţia a anunţat, joi, la rândul ei, că strânge semnături de la cei peste 500.000 de membri pentru a declanşa o grevă generală.  Sindicaliştii se tem că salariile vor scădea de anul viitor atât la stat, cât şi la privat. Principalul motiv de nemulţumire este trecerea plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, ceea ce va duce, conform CNSLR Frăţia, la scăderea tuturor salariilor şi pierderea unor locuri de muncă.

Sursă: Digi24

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.