Gropile colorate - şi italienii aplică ideea

După ce pe drumurile noastre pline de gropi a apărut ideea de a le marca, iată că şi vesticii preiau această idee, dar într-un stil mai... rafinat.

Gropile colorate - şi italienii aplică ideea Gropile colorate - şi italienii aplică ideea

Poate unii sau chiar mulţi dintre voi au avut prilejul să se distreze valsând printre gropile marcate cu vopsea, în diverse zone ale ţării. Iată că această idee a fost preluată de vestici, dar într-un mod, să-i zicem, mai evoluat.

Doi studenţi italieni au lansat, în cadrul unei expoziţii artistice, programul "Street Safe Initiative", prin care doresc să "compare suprafaţa drumului cu pielea umană". Pentru că, atunci când te zgârii rămâne o urmă roşie pe piele, cei doi s-au gândit ca "zgârieturile" din carosabil să lase urme galbene - adică în gropi să fie turnat un strat subţire de material colorat în galben ţipător, care, prin contrast cu gri-ul asfaltului, face vizibilă groapa de la distanţă, deci şoferii o vor evita.

Există chiar premisa implementării unui program-pilot în Italia, care, dacă se va dovedi eficient, urmează să fie aplicat şi în alte ţări din Uniunea Europeană. Este adevărat, specialiştii sunt sceptici, declarând că, decât să fie cheltuite resursele cu astfel de soluţii de compromis, mai bine se face munca bine de prima dată. Repetăm pentru drumarii noştri: mai bine se face munca bine de prima dată.

Oricum, suntem siguri că, acum, cineva în România se zgârie pe ochi deoarece i-a fost furată ideea. Însă trebuie remarcată şi aici o diferenţă: la noi, gropile sunt marcate prin încercuirea cu vopsea, vopsea de proastă calitate, a cărei vizibilitate e foarte proastă.

Ce ziceţi, merită implementată pe plan european ideea studenţilor italieni?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.