Grupul chinez BAIC vrea să cumpere o participaţie de 5% la Daimler

De asemenea, BAIC a început să achiziţioneze acţiunile Daimler pe piaţa deschisă, a spus o sursă. Atât BAIC, cât şi Daimler nu au dat nicio declaraţie.

Grupul chinez BAIC vrea să cumpere o participaţie de 5% la Daimler Grupul chinez BAIC vrea să cumpere o participaţie de 5% la Daimler

BAIC a anunţat Daimler despre intenţia sa de a cumpăra o participaţie de 4-5% la începutul acestui an. Grupul chinez a cerut şi autorităţilor locale de la Beijing să susţină o achiziţie a unor pachete de acţiuni de 4-5%, scrie Ziarul Financiar care citează Reuters.

De asemenea, BAIC a început să achiziţioneze acţiunile Daimler pe piaţa deschisă, a spus o sursă. Atât BAIC, cât şi Daimler nu au dat nicio declaraţie.

Este incert dacă grupul BAIC va putea acumula aproximativ 3 miliarde de euro, cât reprezintă 5% din Daimler, ţinând cont de valoarea de piaţă a companiei germane, de 57,6 miliarde de euro.

În prezent documentele nu îl arată pe BAIC ca fiind un acţionar important al companiei Daimler. Normele de preluare din Germania permit unui cumpărător să achiziţioneze o participaţie de până la 3% înainte de a fi necesară anunţarea autorităţilor de reglementare.

BAIC şi-a anunţat interesul de a cumpăra paricipaţii la Daimler încă din 2015 şi şi-a dublat efortul după ce Li Shufu, preşedintele Zhejiang Geely Holding, rivalului companiei auto din China, a dobândit o participaţie de 9,69% în Daimler, la Stuttgart, la începutul anului 2018.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.