Grupul Jaguar Land Rover va construi o fabrică în China

Autor: Iulian Dnistran 19 nov. 2012 Știri auto
Grupul Jaguar Land Rover va construi o fabrică în China

Compania britanică Jaguar Land Rover, deţinută de indienii de la Tata Motors, va deschide o fabrică de  maşini în apropiere de Shanghai, China, după ce guvernul de la Beijing a aprobat un acord în valoare de 1,25 miliarde de euro (un miliard de lire sterline la rata de schimb actuală) încheiat între firma britanică şi compania chineză Chery Automobile.

Fabrica va fi gata până în 2015 şi le va permite englezilor de la Jaguar Land Rover să producă maşini pe care le vor vinde mai ieftin în China decât pe cele construite în Marea Britanie deoarece bunurile produse local nu sunt supuse taxelor de import.

Mai mult, noua fabrică le va permite englezilor să proiecteze maşini doar pentru piaţa din China, unde clienţii maşinilor de lux preferă să folosească şoferi, în loc să conducă singuri.

Jaguar Land Rover va construi maşini în China pentru prima dată în istorie, după ce autorităţile chineze au aprobat un acord în valoare de peste un miliard de euro cu compania Chery Automobile.

Oficialii companiei auto britanice au subliniat că maşinile care vor fi produse în China vor suplimenta producţia fabricii din Marea Britanie şi că nu există nici un plan de mutare a producţiei din Anglia în China.

Grupul Jaguar Land Rover (JLR) a fost înfiinţat în anul 2008 când compania indiană Tata Motors a cumpărat mărcile Jaguar şi Land Rover de la Ford Motor Company.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide