Grupul Renault stabileşte un record în primul semestru al acestui an

Autor: Marius Vișan 17 iul. 2017 Știri auto
Grupul Renault stabileşte un record în primul semestru al acestui an

În primul semestru, vânzările mondiale de autoturisme şi vehicule utilitare (VP + VU) ale Grupului Renault (inclusiv Lada) au înregistrat o creştere de 10,4 % pe o piaţă care a crescut cu 2,6 %. Astfel cota de piaţă a Grupului a ajuns la 4,1 % (+0,3 puncte în raport cu anul 2016).

Grupul, precum şi mărcile Renault şi Dacia, realizează un record de vânzări semestriale cu 1.879.119, 1.342.968 şi respectiv 333.050 de vehicule vândute. Vânzările  Renault Samsung Motors au crescut cu 12,5 %, iar cele ale Lada cu 12,2 %.

„Am atins un nou record prin cele 1,88 milioane de vehicule vândute într-un semestru. Volumele de vânzări şi cotele de piaţă au crescut în cazul tuturor mărcilor noastre şi în toate regiunile. Strategia noastră de reînnoire a gamei şi de extindere geografică continuă să dea roade.” a declarat Thierry Koskas, membru al Comitetului Executiv, Vice-preşedinte pentru vânzări şi marketing al Grupului Renault.

În Europa, înmatriculările Grupului continuă să crească mai accelerat decât piaţa. Acestea au înregistrat o creştere de 5,6 %, în condiţiile în care piaţa a cunsocut o dinamică pozitivă de 4,4 %, ceea ce înseamnă 1 025 300 de vehicule înmatriculate în primul semestru. Cota de piaţă a Grupului în Europa ajunge la  10,8 %, în creştere cu 0,1 puncte.

Marca Renault a înregistrat şi ea o creştere de 4,3 %. Cota sa de piaţă se ridică la 8,2 %. Renault beneficiază în special de pe urma reînnoirii complete a familiei Mégane în anul 2016. Clio 4 este a 2–a cea mai vândută mai maşină în Europa, iar crossover-ul Captur este pe locul 1 în categoria sa.

Pe segmentul vehicule electrice, Renault se menţine în frunte cu o cotă de piaţă de  26,8 %. Volumele vânzărilor au crescut cu 34 %. Înmatriculările modelului ZOE, cea mai vândută maşină electrică în Europa, înregistrează o dinamică de 44%.

Marca Dacia realizează în Europa un record de vânzări la şase luni, cu 245.453 vehicule vândute (+9,3 %) şi o cotă de piaţă de 2,6 %. Aceste rezultate sunt datorate în special performanţei modelelor Sandero faza 2 lansat la sfârşitul anului 2016 şi Duster.

În Franţa, marca Renault are cea mai bună performanţă semestrială din ultimii 6 ani în categoria autoturismelor. Twingo, Clio, Talisman şi Espace se află pe primul loc în segmentele lor. Dacia îşi depăşeşte propriul record de vânzări cu Sandero, lider pe piaţa autoturismelor vândute persoanelor fizice. ZOE rămâne liderul necontestat al pieţei maşinilor electrice, reprezentând aproape 70% din piaţa franceză a autoturismelor electrice, cu peste 9 200 de înmatriculări, în creştere cu peste 42% în raport cu aceeaşi perioadă din anul precedent.

În afara Europei, şi restul regiunilor au înregistrat creşteri ale vânzărilor şi cotei de piaţă. Înmatricularile Grupului au crescut cu 16,8 % pe o piaţă care a crescut cu
3,4 %.

Grupul Renault îşi consolidează poziţiile ca urmare a succesului gamei sale: QM6 şi SM6 în Coreea, Kaptur, Vesta şi Xray în Rusia, Koleos în China, Mégane Sedan în Turcia şi Oroch în America Latină.
 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide