Grupul VW cumpără cel mai mare dealer auto din Europa

Porsche Holding Salzburg a fost până acum cel mai mare dealer independent de maşini din Europa. A fost, deoarece grupul Volkswagen îl va cumpăra pentru suma de 3,3 miliarde euro. Să vedem de ce.

Grupul VW cumpără cel mai mare dealer auto din Europa Grupul VW cumpără cel mai mare dealer auto din Europa

Cei de la Volkswagen au o puşculiţă plină şi au pornit la cumpărături. Aşa pare la prima vedere, însă altul este motivul pentru care grupul VW va cumpăra la începutul lui 2011 cel mai mare dealer independent de maşini din Europa, Porsche Holding Salzburg.

Tranzacţia va scoate din buzunarul companiei germane nu mai puţin de 3,3 miliarde de euro, considerându-se că investiţia va ajuta compania Volkswagen să atingă obiectivul de a deveni Numărul Unu mondial în 2018. Un obiectiv care merită această sumă cu foarte multe zerouri.

Cât de mult înseamnă 3,3 miliarde de euro? Ei bine, de patru ori mai puţin decât veniturile pe care Porsche Holding Salzburg le-a avut în anul fiscal 2009-2010. Adică 12,2 miliarde de euro şi vânzări de 421.000 de maşini noi în toată Europa.

Porsche Holding Salzburg a fost fondat în 1947, de către Louise Piech (fiica lui Ferdinand Porsche) împreună cu fratele ei, Ferry Porsche. Actualmente, grupul de dealeri se găseşte în nu mai puţin de 18 ţări, printre care şi China, având în portofoliu peste 12 mărci - bineînţeles, grosul vânzărilor este reprezentat de modelele grupului Volkswagen.

Martin Winterkorm, preşedintele VAG, a declarat că Porsche Holding Salzburg îşi va păstra independenţa în ce priveşte activitatea, cei de la Volkswagen bazându-se pe capacitatea grupului de dealeri de a vinde cât mai multe maşini şi pe încrederea pe care a căpătat-o în timp din partea clienţilor.

Prin urmare, un mic pas de câteva miliarde de euro în drumul companiei germane de a ajunge în 2018 pe prima poziţie în clasamentul mondial al constructorilor de maşini. Ce mai urmează?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.